» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Csoportbank
Minden résztvevő megkapja a Tájékoztató egy p [...]
Gyufavívás
Két, fél méter átmérőjű kört rajzolunk a f [...]
Kótya
A játékban résztvevők két pártra oszlanak, m [...]
Visszatekintés
A gyakorlatot a csoportvezető így vezetheti be ( [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ket- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játékosok körben ülnek. Egy játékos beáll a kör közepére. Becsukja a szemét, és lassan körbefordul. Ezenközben a körben ülő játékosok egy hangosan ketyegő órát adnak körbe. Amikor a középen álló játékos azt kiáltja: "állj!", az óra annál marad, akinek éppen a kezében volt. Ekkor a középen álló játékos erősen a ketyegő hangra koncentrál, megpróbál a hang alapján - továbbra is csukott szemmel - odamenni ahhoz a játékostársához, akinél éppen az óra van, és megfogni az órát. Ha ez sikerül, akkor helyet cserél az óra eddigi tulajdonosával, és most az megy a kör közepére. A játék pedig kezdődik elölről.


Más változatban: Az órát először kezében tartó játékos nem körbe kezdi el adogatni az órát, hanem feláll, halkan eloson a középen álló játékos mellett, és átadja valakinek az órát. Ezt természetesen a további játékosok is megtehetik, akár váltogatva is a körbeadással. Így nehezebb követni a hangot, mintha egyszerűen körbemenne.
Az óra helyett más hangot adó tárgyat is lehet használni: perselyt, hangszereket, zizegő papírt, és ezekkel változó erősségű hangot adni, illetve ezeket variálni is lehet.

Játék információk

Célkitűzés: A "csön-csön gyűrű" típusú játékoknak ez a közeli rokona ezúttal egyik érzékszervünket, a fülünket veszi célba.

Tipus: érzékszerv fejlesztő érzékszerv fejlesztő RSS csatorna érzékszerv fejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Hallhatóan ketyegő óra vagy hasonló zajkeltő tárgy
Játék: Ketyegő óra nyomtatása Ketyegő óra egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ket- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.