» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Íz- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A körben ülők között elindítunk egy bizonyos teafajtát, amiből négy pohárba töltöttünk ki. Megkóstolja az első, ízlelgeti, de nem mondja meg, ha ráismert, akkor sem, hogy milyen teát ivott. Ha ráismert, akkor elmondja egy jellegzetességét ennek a teának. Ha nem ismert rá, akkor megmondja, hogy "nem tudom, milyen tea volt ez". Megkóstolja a második, s szintén így áll hozzá. Tehát, ha felismeri, akkor újabb jellemzőjét mondja el, ha meg nem, akkor jelzi, hogy nem tudja. Három a magyar igazság, tehát a harmadik, ha meg tudja mondani, megmondhatja, hogy melyik teáról van szó, ha nem, akkor a negyedik is megkóstolja és próbálkozik. Ha négy kóstolónak nem sikerült felismerni, akkor "szabad a gazda", megmondjuk, s most a következő négy embernél egy újabb ízpróbával kísérletezünk. Az ivóleveknél is hasonló az eljárás. Ott még meg lehet csinálni azt is, hogy, mindenki azonos formájú és méretű, két decis dobozban kap egy ivólevet, de annak minden oldalát gondosan leragasztottuk. Kérdés lesz, hogy ki tudja megnevezni, hogy neki milyen ivólé jutott. Ha többszöri próbálkozásra, ízlelgetésre sem sikerült, megnézheti, hogy mi van a leragasztott papír alatt a címkén. Ha turmixolt ivólevekkel próbálkozunk, akkor ezek között legyen néhány szokatlan, például kifacsart cékla- vagy feketereteklé, illetve összeturmixolt salátalevelekből készült ivólé. Mindenképpen beszéljünk arról, hogy a sok só használata mennyire tompítja az ízérzékelésünket, illetve arról is, hogy egyes teák, ivólevek milyen gyógyító hatással bírnak. Érdekes lehet az is, hogy régen mit használtak köhögés csillapítására, mire jó a kamillatea, sőt ki lehet egészíteni a különböző mézekkel is az ízek próbáját.
Játék információk

Célkitűzés: Az ízlelés próbára tevése, a különböző ízek felismerése.

Tipus: érzékszerv fejlesztő érzékszerv fejlesztő RSS csatorna érzékszerv fejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Több, különböző teafűből készült tea, melyek között van speciális ízesítésű is. Lehet borsmenta-, hárs-, kamilla-, gyümölcstea, zöld tea, fekete tea vagy ízesített teák. Nem a teákkal párhuzamosan, de ki lehet próbálni az ivóleveket is, bár ez egy kicsit több előkészületet igényel. A kereskedelmi forgalomban kapható ivólevek közül csak a 100%-os és sok gyümölcsöt tartalmazó jó, vagy arra van szükség, hogy egy másik helyiségben állítsák elő számunkra a természetes alapanyagokból turmixolt ivólét.
Játék: Ízlelés: teák, ivólevek nyomtatása Ízlelés: teák, ivólevek egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Íz- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.