» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Elmentem a piacra
Valószínűleg többen vannak, akik már nem veze [...]
Kendőejtés
A játékosok két egymást metsző sorban ülnek, [...]
Karácsonyi ajándék
Az asztalnál körben ülő játékosok képzeletb [...]
Rablórömi
Különbségek a ti [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Dú- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játékosok körben ülnek. A játékvezető egy gesztenyét vagy más hasonló apró tárgyat tart a kezében, amelyet a játék megkezdése után továbbad a szomszédjának, és azt elindítják körbe. Egy önkéntes detektív a kör közepére áll, becsukja a szemét, esetleg bekötik. Neki az lesz a feladata, hogy a többiek dúdolásának hangereje által irányítva kitalálja, hol van a gesztenye. Miután a középen álló játékos becsukta a szemét, a körben ülők addig adogatják tovább egymásnak a gesztenyét, míg a játékvezető vagy a detektív "állj!"-t nem mond. Ekkor elkezdenek halkan dúdolni. Minél közelebb megy a detektív a gesztenyéhez, annál hangosabb lesz a dúdolás. Ha megint eltávolodik, a dúdolás halkul, minél távolabb megy, annál inkább. Ha sikerül megszereznie a gesztenyét, ő választhatja ki a következő detektívet. (Bár erre természetesen más szabályt is alkothatunk.)


Más változatban: Játszhatjuk úgy is, hogy csak egy játékos irányítja dúdolásával a detektívet, ilyenkor az összes többi résztvevő csak megfigyelő. Elképzelhető, hogy a középen álló játékos maga szeretné kiválasztani, ki irányítsa. Ezt is nyugodtan megengedhetjük. Ha a jelzést csak egy személy adja, az általában könnyebben érthető, továbbá izgalmasabb és ötletgazdagabb is szokott lenni. A gesztenye helyett más tárgyakat is alkalmazhatunk. A dúdoláshoz sem kell ragaszkodnunk, bármilyen más hang is megteszi: fütyülés, csettingetés, sziszegés, bármi. Vidám és változatos játékot eredményezhet, ha mindenki maga dönthet, milyen hanghatással akarja irányítani játékostársát. Biztosan vannak olyan résztvevők a csoportban, akik valamilyen hangot különösen jól tudnak produkálni. Jól fütyülnek, esetleg valamilyen állathangot utánoznak, vagy akár megtévesztően élethűen hortyognak! Ha egy játékos vállalkozik valamilyen szokatlanabb hang kiadására, utána már a többiektől is érkezni fognak a szokatlanabbnál szokatlanabb ötletek, ami különlegesen szórakoztatóvá teheti a játékdélutánt. Nem szükségszerű, hogy csak a hangerő változása irányítson: jelezheti a közelséget gyorsabb ritmusú, a távolodást, pedig lassuló ritmusú hang, így a hangok még szélesebb tárháza jöhet szóba (pl. taps, összeütögetett tárgyak).

Játék információk

Célkitűzés: Érzékszerveink közül ez a játék a fület veszi célba.

Tipus: érzékszerv fejlesztő érzékszerv fejlesztő RSS csatorna érzékszerv fejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Apró tárgy (gesztenye, gomb vagy hasonló)
Játék: Dúdoló, avagy tárgykeresés hang után nyomtatása Dúdoló, avagy tárgykeresés hang után egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Dú- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.