» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Álom magamról
A csoport minden tagja elmondja, vagy leírja az " [...]
Kacsingató
A székeket körbe rakjuk. Minden székre ül egy [...]
Hideg-meleg
Egy játékos kimegy a teremből, míg a többiek [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Csa- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játékvezető és a csoporttagok előre összegyűjtögetnek különböző csavaros tetejű üvegeket. Lehet köztük nagy és kicsi, keskeny és kövér, műanyag és üveg, fémtetős és műanyag tetős stb. (fűszertartó, kisméretű befőttesüveg, nutellás üveg, gyógyszeres doboz, arckrémes doboz - bármi, aminek csavarni lehet a tetejét). Az összeset egy tálcára rakjuk, és a játék előtt minden résztvevő megnézegetheti, kipróbálhatja őket. Ezután az első játékos, aki vállalkozik a feladatra, leül a tálca elé, és bekötik a szemét, vagy egyszerűen becsukja. A tálcán ne legyen több egyszerre nyolc-tíz üvegnél, de kezdhetünk ennél jóval kevesebbel, mondjuk néggyel is, és ha már jól megy a játék, "emelhetjük a tétet". A tálcán külön lévő üvegeket és tetőket kicsit összekeverjük. A bekötött szemű játékos pedig kizárólag a tapintására hagyatkozva megpróbálja összepárosítani az üvegeket a megfelelő tetőkkel, és rácsavarni. Nagyon érdekes tapasztalat lehet a résztvevőknek egy szokványos feladatot (a tető rácsavarását az üvegre) az egyik érzékszerv - a látás - kiiktatásával végrehajtani, és érezni, mennyire másképp érzékeljük ilyen módon a körülöttünk lévő dolgokat. Ha a résztvevőknek van kedvük, izgalmas, és szórakoztató lehet versenyezni: ki tudja adott idő alatt a legtöbb üvegre megtalálni a tetőt? A feladat az is lehet, hogy lemérjük, ki mennyi idő alatt készül el egy adott számú, mondjuk négy üveg és tető összepárosításával.


Más változatban: Ha nem akarjuk a versengés irányába elvinni a játékot, játszható úgy is, hogy az asztaloknál ülő játékosok körbe adogatják a különböző üvegeket és tetőket tartalmazó tálcákat, és sorra megpróbálják csukott szemmel összepárosítani őket.

Játék információk

Célkitűzés: Érzékelésfejlesztő játék, a tapintást és koncentrálást tesszük próbára vele.

Tipus: érzékszerv fejlesztő érzékszerv fejlesztő RSS csatorna érzékszerv fejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Minél több különböző méretű és formájú csavaros tetejű üveg és doboz, másodpercmutatós óra.
Játék: Csavaros tetők nyomtatása Csavaros tetők egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Ovisokkal játszottuk. Nagyon jó volt, hogy más formában tudtam érzékeltetni az egyik érzékszervünk hiányát. A játék jó volt, a gyerekek élvezték, így én is nagyon!
2009-07-26 02:54:03
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Csa- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.