» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Rakj meg!
őrsök felállnak a szoba négy sarkában. Mind a [...]
Gúzsbakötött felelet
A játékvezető tetszés szerinti kérdéseket te [...]
Ballonjáték
A játékvezető bejelenti, hogy mindnyájan egy s [...]
Kukac
Roppant mulatságos játék. Két deszkát párhuz [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal A t- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játékosok körben ülnek. A játékvezető a következőképpen vezetheti fel a játékot: "Születésnapunk minden évben van. Ahogy idősebbek leszünk, talán egy kicsit kisebb jelentőséget tulajdonítunk neki, mint korábban. De voltak és vannak kiemelt fontosságú, kerek évfordulók, szimbolikus jelentőségű számok. Talán az egyik ilyen lehetett mindannyiunk életében a 16. születésnap. Valahogy akkor kezdtük felnőttnek érezni magunkat. Vagy mégsem? Van ennek valami köze a felnőtté váláshoz? Ha nem ezért, miért volt fontos?" Ezután megkéri a játékosokat, próbáljanak meg visszaemlékezni a 16. születésnapjukra. Hol éltek akkor, kivel, hogyan ünnepeltek, ha ünnepeltek, mit kaptak, és egyáltalán miért volt emlékezetes az a nap. Vagy ha nem maradt emlékezetes, akkor ennek mi lehetett az oka? Esetleg egy másik, például a 18. fontosabb volt? A játékosok sorban elmesélik a 16. születésnapjukhoz kapcsolódó emlékeiket. Ha valaki semmiképpen nem tud ilyet felidézni, mondjon el egy időben lehetőleg hozzá közeli másikat, ami valamiért emlékezetes volt. Jó, ha a játékvezető kezdi a saját emlékei felidézésével. Ez bátorítóan is hat, és a résztvevők így jobban látják, könnyebben eldönthetik, hogy merre induljon el az ő tizenhatodik születésnapjukhoz kapcsolódó történetük. Ha jól sikerül a beszélgetés, és a résztvevők megnyílnak, valószínűleg szép és érdekes, szívmelengető vagy néha szomorú történeteket hallunk, és a játékosok közelebb is kerülhetnek egymáshoz.
Játék információk

Célkitűzés: A hosszú távú memória felhasználásával (ez az időseknek köztudottan erősebb oldaluk) serkenteni a gondolkodást és a verbális készségeket, miközben a beszélgetés egymás jobb megismerésével közelebb is hozhatja egymáshoz a csoporttagokat.

Tipus: csoportépítő csoportépítő RSS csatorna csoportépítő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: 16 évesnél idősebbek
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem kell hozzá.
Játék: A tizenhatodik születésnap nyomtatása A tizenhatodik születésnap egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Nem értem önöket, használjuk már a fantáziánkat! Miért ne lehetne kicsikkel is játszani? Hiszen születésnapja mindenkinek van. A lényeg a kommunikáció és a beszédfejlesztés, hogy a gyermek vagy tini kitudja fejezni , megtudja fogalmazni a mondanivalóját. Nem?????
2012-05-25 07:30:18
Gagyi, már hallom, hogy a szüzességelvestése a téma
2012-05-19 14:03:47
2012-05-17 18:16:10
Nekem ugyis mind1 mert 13 vok de szentem jó az ötlet
2011-11-13 17:53:48
Gratulálok!!!! rögtön a korosztályhoz van direkt kiemelve hogy 16 évnél idősebbeknek való!! de nem probléma
2010-08-22 19:50:47
Itt a korosztály nem tetszőleges, mert el kell múlniuk 16 éveseknek ahhoz, hogy ilyet játsszanak
2009-12-26 10:12:43
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal A t- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.