» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Bölényvadászat
A játék elnevezését az észak-amerikai préri [...]
Rétestészta
A cserkészek sorba ülnek. Az első egy értelmes [...]
Botmegközelítés
A leszúrt bot köré felállnak a játékosok, "h [...]
Körszakítós
Nagy kört alakítunk, jó erősen megfogjuk egym [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Pá- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Rajzolt vagy játékkártya felhasználásával a véletlenre bízzuk a párok létrejöttét. Ez úgy történik, hogy mindenki húz egy erre a célra készített kártyacsomagból, amelyben minden figurából kettő azonos van. Ezeket előzőleg már jól összekevertük, s a húzás után megkeresik egymást az azonos kártyafigurát húzók, és leülnek egymás mellé. Mikor elhelyezkedtek és megállapodtak abban, hogy ki lesz a kezdő, elmondjuk az első kérdést, hogy ezt tegyék fel egymásnak. A válaszokra egy-egy perc áll rendelkezésükre. Ezután jön a második kérdés, de mielőtt ez elhangzik, a páros egyik tagja két székkel odébb ül, és ezt követően minden második ember is két székkel odébb ül. Így újabb párok alakulnak ki. Majd ezt az odébb ülést megismételjük még egyszer és még egyszer, így mindegyik kérdésnél más lesz a beszélgetőtárs. Mindig csak egy kérdést mondjunk el! A kérdések a következők, ebben a sorrendben:
- Mi az, amit szeretsz?
- Mi az, amit nem szeretsz?
- Mitől félsz?
- Mire vagy büszke?


Más változatban: A kérdéseket meg lehet ismételni ugyanazzal a párral egymás után háromszor. Ez lehetőséget ad arra, hogy egyre inkább komolyan vegyük, jobban elmélyülve válaszoljunk. Lehetőséget kínál arra is, hogy jobban figyeljünk a csoportban egymásra, nagy figyelemmel hallgassuk meg a másikat.

Játék információk

Célkitűzés: A lehető legrövidebb idő alatt a legtöbb páros beszélgetés alakuljon ki nagyon pergő módon, négy megadott kérdésre koncentrálva. A kérdések gyors egymásutánja és a párok gyors cseréje nem teszi lehetővé az elmélyült beszélgetést, viszont lehetőség van arra, hogy viszonylag több csoporttag között létesüljön kommunikációs kapcsolat, és elmondjanak egymásnak néhány dolgot magukról.

Pedagógiai javaslat: Ha véget értek a kérdések és válaszok, meg lehet beszélni, hogy mi volt ebben az érdekes, hozott-e valami újat, mi az, amiről szívesebben beszélgettek volna még tovább is.

Tipus: párosító párosító RSS csatorna párosító nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Rajzolt vagy játékkártya
Játék: Páros beszélgetések fontos kérdésekről nyomtatása Páros beszélgetések fontos kérdésekről egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Pá- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.