» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Sebesülések
A cserkészek párosával felállnak. Az egyik já [...]
Gyufaugrató
- Éva: Érdekes játékot mutatok nektek, de hogy [...]
Nevető sapka
A játékosokat osszuk két egyenlő csoportra. V [...]
Szemmérték - a távolságbecslés próbája
Elmondjuk, hogy ez a játék arra is szolgál, hog [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Mit- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Anélkül, hogy a játékosok látnák a szöveget, mindenki húz a szituációkból. Elolvassa és elgondolkodik azon, hogy mit tenne, ha ez az esemény bekövetkezne az életében. Sorban mindenki elmondja maximum három perc alatt, hogy ő mit tenne, majd újabb pár percig ezt véleményezheti valaki a csoportból. Ha vannak olyan szituációk, melyek jobban megmozgatják a résztvevők fantáziáját, akkor hosszabban is időzhetünk az esemény megbeszélésénél.
Játék információk

Célkitűzés: Az áldozattá válást, a bűnmegelőzést is hatékonyabban tudja szolgálni egy-egy veszélyes szituáció feldolgozása, mint ha csak elmondjuk, hogy mi a teendő, akkor, ha például ismeretlenek akarnak valamilyen indokkal bejönni a lakásba. Arra is jó mintát ad ez a beszélgetés, hogy megbeszéljük a cselekvési lehetőségek sokféleségét.

Tipus: csoportépítő csoportépítő RSS csatorna csoportépítő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Kis kartonlapokra jól olvashatóan különböző szituációkat írunk a megszokottaktól, mindennapiaktól eltérő eseményekkel. Ezekből lehetőleg annyi legyen, ahányan a csoportban vannak. Példák a helyzetek, szituációk leírására: "Hallod a rádióban, hogy a szerencsejátékon 10 milliót nyertél.", "Hazamész, és a lakásod előtt egy nagy csomag van, amelynek a tartalma ismeretlen számodra, de a címzett Te vagy.", "Készülsz a születésnapod megünneplésére, és ebből az alkalomból nagyon szeretnéd felvenni a kapcsolatot a régi iskolatársaiddal.", "Váratlanul örököltél egy kétszobás házat a folyóparton, de se pénzed, se energiád nincs ahhoz, hogy rendbe hozd, noha szívesen használnád.", "Becsöngetnek a lakásodba ismeretlenek, és azt mondják, hogy a Nyugdíjfolyósító intézettől jöttek, hozzák a nyugdíj kiegészítést." (Ez a "becsöngetés" eléggé sokféle módon variálható, s felhasználható arra is, hogy a szükséges óvatosságot megbeszéljük a csoportban!) "Levelet kapsz egy rég nem látott fiatal ismerősödtől, hogy egy pár napig szeretne nálad lakni.", "Meghívót kapsz egy nagy családi, rokoni találkozóra.", "Esküvőre vagy hivatalos.", "Hazamész, és látod, hogy miközben nem voltál otthon, ismeretlenek feltörték a lakásodat.", "Találsz egy pénztárcát az utcán, egy húszezer forintos van benne és némi aprópénz."
Játék: Mit tennék? nyomtatása Mit tennék? egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Mit- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.