» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Variáció
Egy bekötött szemű játékos mögött egy csont [...]
Bölényvadászat
A játék elnevezését az észak-amerikai préri [...]
Harci ösvényen
Két vagy több őrs játszhatja, melyek megbeszé [...]
Illatozó székek
A társaságból valaki - előre megbeszélve - ki [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Min- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Mindenkinek adunk két korongot és elmondjuk, hogy most megpróbáljuk elkészíteni a csoport életmérlegét. Megkérjük a résztvevőket arra, hogy idézzék fel életük nagyon nehéz, szomorú eseményét, amikor elkeseredettek voltak és nagyon rosszul érezték magukat. Ha ez megvan, akkor idézzék fel azt az eseményt, amikor elégedett voltak és jól érezték magukat. Ha ez is megvan, akkor ki-ki elhelyezetheti a korongokat a mérleg serpenyőjében. Mindenkinek két korongja van. Ha úgy gondolja, hogy a rossz dominált, akkor csak oda helyezi el a korongot, ha úgy gondolja, hogy a jó, akkor csak oda helyezi el a korongot. Ha a mérlegkészítésnek az a végeredménye, hogy ezek az események kiegyenlítették egymást, akkor a mérleg egyik és másik serpenyőjébe is elhelyez egy-egy korongot. Mikor mindenki készen van, akkor megpróbáljuk értelmezni a csoport életmérlegén látottakat. Ha a rossz oldalra billen el, akkor szerencsés rámutatni arra, hogy miért is alakulhatott ez így, mit tudunk tenni a hangulat, az értelmezés javítása érdekében. Ha kiegyenlítődött a két oldal, akkor ennek pozitívumait emeljük ki, s ha a pozitív a több, akkor rámutatunk az időskori bölcsesség és megelégedettség, a megharcolt krízisek erőt és önismeretet adó voltára. Természetesen az is része e mérlegkészítésnek, hogy aki szívesen beszél arról, hogy mi volt a jó érzést, elégedettséget kiváltó esemény az életében, az meg tudja ezt osztani a többiekkel, s szintúgy a szomorúság vagy rossz érzések kimondására is alkalmat kínálunk. A csoportvezető fokozott figyelmet fordít arra, hogy kiemelje, a "megharcolt krízisek" erőt adnak a továbbiak feldolgozásához is.
Játék információk

Célkitűzés: A múltbeli élmények felidézésével és átgondolásával valamiféle mérleget készíteni a jó és a rossz életeseményekről, támogatni az integrációt, az élettel való elégedettség megfogalmazását, vagy rámutatni a változásokra, arra, hogy a rossz élmények feldolgozása elősegítheti a krízisek utáni egyensúly kialakulását. Abban is segíthet az életesemények felidézése, hogy felszínre hozza azt, hogy mindenkinek voltak az életében jobb és rosszabb események, a rosszabb emlékek nyomása alóli felszabadulás feszültséget, elkeseredettséget csökkentő hatású. Az egyszer "fenn" és egyszer "lenn" élethelyzetekre való rálátás a feldolgozáshoz is hozzájárul.

Tipus: csoportépítő csoportépítő RSS csatorna csoportépítő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Egy mágneses tábla, ahol el lehet helyezni legalább kétféle színű színes korongokat, vagy egyszerű számolókorongok, melyeknek egyik oldala kék, a másik oldala piros. Egy nagy csomagolópapíron felrajzolhatunk egy mérleget is két serpenyővel, amelyben majd ki-ki elhelyezi a maga korongjait. A korong piros oldala a pozitív és kellemes élményeket jelképezi, a kék a rosszabbakat, az elégedetlenséget fejezi ki.
Játék: Mint a hinta, leng az inga nyomtatása Mint a hinta, leng az inga egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Min- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.