» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Fekete Péter
A játék célja az egyforma értékű lapok gyűj [...]
Mi a lényegem?
A résztvevők egymás után elmondják magukról [...]
Nyuszifül és hegedű
A körben ülők mindig az ellenkezőjét csinálj [...]
Árnyképek
A közönséget a színészektől egy kifeszített [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Kin- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Egy játékos kimegy a teremből. Közben a többiek kitalálják, kinek csomagolnak be egy bőröndbe (a csoport egyik tagjának, a játékvezetőnek). Végiggondolják, hogy az illető számára milyen sajátos, tipikus dolgokat kellene becsomagolni egy utazáshoz. Ha ebben nagyjából megegyeztek, behívják a kint várakozó játékostársat. ő egyik csoporttagot a másik után végigkérdezi, hogy mit tett be ő a bőröndbe. Minden kérdezettnek meg kell neveznie egy új tárgyat, és így lassan kirajzolódik a képzeletbeli bőrönd tartalma. Izgalmasabb lesz a játék, ha a csomagolók először a szokványosabb dolgokat nevezik, meg, amelyek nem jelölik ki egyértelműen a bőrönd tulajdonosát, és csak később fedik fel azokat a jellegzetes dolgokat, amelyekről feltehetőleg könnyebb ráismerni, mint például egy villanyborotva, egy régi bross, horgolt mellény, napszemüveg, meleg kendő, fekete ernyő, új kalap, sárga pénztárca. A játék természetesen feltételezi, hogy a tagok viszonylag közelebbről ismerik egymást, legalább annyira, hogy a résztvevők egyes sajátos szokásai, jellegzetes, kedvelt tárgyai ismertek.


Más változatban: Mindenki körben ül. Most csak egy játékos pakolja be a bőröndöt. őt kérdezi sorban a többi játékos. Az, aki "csomagol", természetesen előre kiválasztott magának egyet a résztvevők közül, és az ő bőröndjének a tartalmát írja le. Egymás után sorolja fel azokat a jellemző dolgokat, amiket a kiválasztott játékos hord, kedvel, vagy amire szüksége van. Megnevezheti azokat a dolgokat is, amiket az illető éppen visel; ez minden játékost a helyes irányba fog terelni. Közben persze megemlíthet szokványos úti holmikat is, amiket mindenki használ, növelve ezzel a játék izgalmát. A játék minden körben egyre érdekesebb lesz, hiszen itt is a gyakorlat teszi a mestert; ezen kívül pontosabb vizuális megfigyelésre ösztönöz, ami zaklatott korunkban sajnos egyre inkább kiveszőben van.

Játék információk

Célkitűzés: Bár ennek a játéknak a során sem pihenhet a figyelem és a rövid távú memória, a játékban mégis elsősorban arról kell számot adniuk a csoport tagjainak, hogy mennyire jól ismerik egymást. Ezért a játék olyan csoportoknak ajánlott, amelyek már legalábbis egy ideje együtt játszanak.

Tipus: csoportépítő csoportépítő RSS csatorna csoportépítő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem kell hozzá.
Játék: Kinek a bőröndje? nyomtatása Kinek a bőröndje? egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Kin- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.