» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Alsós
Lapértékek: á 11, X 10, k 4, f 3, a 2, többi 0 [...]
Félkézhúzás
Négy egyenlő számú csapatot alakítunk. Kell k [...]
Lufi mozgásban
A játékosok párokat alakítanak, és ketteséve [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Id- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játék vezetője elmondja, hogy most egy érdekes időjáték következik. Mostanában úgy is annyi a fantasztikum, most az időgéppel visszamegyünk egy korábbi időbe. Igaz, először nem túl messze. Idézzük fel magunkban először, hogy milyenek voltunk öt évvel ezelőtt. Mi volt más a mostani megjelenésünkhöz képest?
Először ki-ki elmondja, hogy hogyan nézett ki, mit csinált, mi volt a legjellemzőbb tevékenysége, s mi az, ami más volt, mint a mostani. Ha körbement az elbeszélés, akkor megpróbáljuk megjeleníteni tíz évvel ezelőtti önmagunkat. Ezt szerencsés önként vállalkozóval kezdeni.


Más változatban: Az időgépet nem tíz évvel forgatjuk vissza, hanem száz évvel. Mi lettem volna, ha száz évvel ezelőtt élek? Milyen volt a környezet, amelyben éltem, milyen volt az öltözetem?
Lehet mesélni Mark Twain könyvéről, amelyben egy jenki Artúr király udvarában ébred fel, s ebből igen érdekes és bonyolult dolgok következnek Ha ezt a változatot választjuk, tehát egy konkrét korba megyünk vissza az időgéppel, akkor lehet választani Mátyás király korát vagy a "boldog békeidőket". Lényegében ez egy fantáziajáték, de nagyban segíti az önfeltárást is.
Lehet azt is eljátszani, hogy ki milyen lesz a jövőben, de ennél óvatosak legyünk, s a jövőbeni elképzeléseket csak három vagy öt évre toljuk ki. Nem szerencsés, ha a csoportvezető elbagatellizálja a halállal kapcsolatos gondolatok megfogalmazását.

Játék információk

Célkitűzés: Emlékezetben visszapörgetni az idő kerekét, és bemutatni magunkat, hogy milyenek voltunk öt vagy tíz évvel ezelőtt. Azzal is lehet próbálkozni, hogy kiki megjeleníti a korábbi énjét, eljátssza, hogy milyen volt a mozgása, beszéde, temperamentuma.

Tipus: csoportépítő csoportépítő RSS csatorna csoportépítő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): nincs
Játék: Időgép nyomtatása Időgép egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Id- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.