» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Megeszem a kalapom
Biztosan van a csoportban, aki használta már azt [...]
Egy lélegzetre
A részvevőket két csapatra osztják. Szabadban, [...]
Fakanalas foci
A résztvevők nagy kört alakítanak. Két játé [...]
Körfutás
A szoba közepét egy krétapöttyel megjelöljük [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ami- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Emlékezni korábbi énünkre, bemutatni magunkat a csoportnak, azt, amikor még gyerekek voltunk, vagy fiatalok, vagy mások, mint most. Végül is, a bemutatkozásnak az is hozadéka, hogy az önazonosság, az integritás megerősödjék a csoporttagokban.
A gyerekkor felidézése amúgy is jól alkalmazható, hiszen a rövid távú memória hanyatlása mellett a hosszú távra tekintő emlékezet sok mindent megőriz. Vannak, akik szívesen és könnyen mesélnek magukról, vannak, akik nehezebben. Éppen ezért szerencsés, ha úgy kezdjük a történeteket, hogy megállapodunk az egy mesélőre jutó időben, ami nem több, mint három perc. Jó, ha van óra, így tudjuk figyelmeztetni a bőbeszédűeket, hogy másnak is szeretnénk a történetét meghallgatni. A sorrend megállapítása történhet úgy, hogy kis kártyákon lévő számokat húzunk, vagy úgy, hogy mindenki kap egy számot, egyszerűen, sorban, de a szám megjegyzése után helycsere jön, így mindenki szót kap, de mégis, hol a kör egyik oldaláról, hol máshonnan kapja meg valaki a szót. Azt is meg lehet oldani, hogy egészen egyszerűen sorba megyünk, de például jó, ha van egy jelképes tárgy, amit a mesélő a kezében tart, s ha lejárt az ideje tovább adja a következőnek. Ilyen volt a kagyló Golding: A legyek ura regényében. Ezek után megbeszéljük, hogy kiválaszt mindenki a gyerekkorából egy történetet, amit érdekesnek tart és hajlandó megosztani a csoporttal.
Beszélhetünk arról is, hogy ki hogyan vélekedik arról, hogy hány éves korig gyerek valaki, s mikortól már nem az. Ha létrejön a megegyezés a korhatárra vonatkozóan, jöhetnek a történetek. A lassabban, nehezebben mesélőnek kérdésekkel segíthet a játékvezető.
Játék információk

Célkitűzés: Emlékezni korábbi énünkre, bemutatni magunkat a csoportnak, azt, amikor még gyerekek voltunk, vagy fiatalok, vagy mások, mint most. Végül is, a bemutatkozásnak az is hozadéka, hogy az önazonosság, az integritás megerősödjék a csoporttagokban.

Tipus: csoportépítő csoportépítő RSS csatorna csoportépítő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): nincs
Játék: Amikor én még... nyomtatása Amikor én még... egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ami- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.