» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Ilyenek a fiúk, ilyenek a lányok
A csoportban mindenki kap két papírlapot. Az a f [...]
Vérengzés
Kiválóan alkalmas ez a játék agresszív és ha [...]
Régi ízek, régi ételek
Lényegében ez inkább az "emlékezetmunkára" ha [...]
Csomós problémák
Mindegyik őrs a saját sarkába megy, és kap fej [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Né- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Kiosztjuk a papírlapokat, és elmondjuk, hogy ezeket névjegy készítésére használjuk fel. Igaz a szabvány névjegyek kicsik és nyomtatottak, de hogy jól látható és jól olvasható legyen, mi most ezt a levelezőlap nagyságú papírt használjuk. A névjegyen szerepel a név, sőt a keresztnév is, foglalkozás, lakcím, telefonszám és persze mindaz, amit a névjegy tulajdonosa fontosnak tart elmondani magáról. Lehet olyan névjegyet készíteni, ami a mostani helyzetre utal, de lehet a régebbi időre, lakásra vagy foglalkozására utalni a névjegykészítőnek. Szerepelhet a névjegyen bármi. Olvastam már egészen egyszerű névjegyet, emlékszem például erre:

"Reisinger Jánosné,
Olga néni
nyugdíjas tanítónő
óbudai lakos"

"Keresztes Katalin
hivatásos ködszurkáló
Ködös út 4."

Lehet díszíteni is a névjegyet jellemző rajzokkal vagy geometriai formákkal, sőt kiegészítő szöveget is lehet ráírni, de csak nagyon tömören. Jó, ha olyanok kerülnek a névjegyre, ami a tulajdonost jellemzi. Megbeszéljük, hogy a névjegyen most csak fantázianevet használunk
Ha elkészült mindenki a névjegyével, akkor elegánsan letesszük a kis asztalon egy tálcára, ahogy azt régen az úri modor megkívánta. Ezután a játékvezető egyenként kézbe veszi a névjegyeket, felmutatja és felolvassa. A játékosok találgathatják, hogy melyik kié. A díszes, ötletes névjegyekből kis kiállítást is készíthetünk, vagy egész egyszerűen csak kiterítjük az asztalon, megnézzük még egyszer, és megbeszéljük, hogy melyik miért tetszett.
Játék információk

Célkitűzés: Nem csak az fordul elő, hogy nem ismerik egymást a csoport tagjai, hanem gyakran az is, hogy nem tudják mi volt régebben a foglalkozása egy-egy társuknak, vagy most mivel foglakozik szívesen. A névjegykészítés az önreprezentáció eszköze.

Tipus: ismerkedős ismerkedős RSS csatorna ismerkedős nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Azonos nagyságú, de levelezőlapnál nem nagyobb kartonlapok, vastagabb, színes filctollak.
Játék: Névjegykártya nyomtatása Névjegykártya egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Né- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.