» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Csoportrajz
A csoport körben ül és előre elkészített, na [...]
Üvegezés
Nagyon hasonlít a "Várakozások és félelmek
Arra kérünk minden résztvevőt, hogy írja föl [...]
Kérdés - felelet
A cserkészek hátratett kezekkel körben állnak. [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Hon- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Elmondjuk a valóságnak megfelelően, hogy vannak a csoportban olyanok, akik már régebbről ismerik egymást, és vannak nemrégiben megismert emberek is. Egymás jobb megismerésénél nem az a cél, hogy azonnal intimitásokat mondjunk el egymásnak, de érdekes lehet megtudni azt, hogy mégis ki honnan, milyen messziről jött. Ma már egyáltalán nem egyértelmű, hogy csakis egy adott körzetben, régióban élő emberek kerülnek be egy, akár önkormányzati tartós bentlakásos intézménybe. Egy idõsek nappali klubjánál az sem biztos, hogy noha gyakran találkoznak, tudják egymásról, hogy ki, melyik utcában lakik.
Érdekes lehet tehát, ha ezt elmondjuk egymásnak. Ha azt meséljük el, hogy ki-ki melyik településről jött, szerencsés behozni egy Magyarország térképet, hogy megkeressük rajta, esetleg kis színes tűvel jelöljük, hogy honnan jöttünk. De azt is meg lehet csinálni, hogy viszonylag nagy területre felrajzoljuk mosható krétával a földre Magyarország elnagyolt térképét, benne a Duna és a Tisza vonalával és akkor ki-ki oda áll, ahonnan beköltözött az intézménybe. Ha jól esik a csoporttagoknak, néhány mondatban be is mutathatják korábbi otthonuknak helyet adó várost vagy falut.
Egy viszonylag nagyobb városban, Makón derült ki az, hogy ugyan ismerik egymást az idősek klubjaiba járó emberek, de azt nem tudták, hogy ki, melyik utcából jött. Egy nagyobb város, vagy városrész esetén érdekes lehet az utcát, vagy a lakóhely környezetét bemutatni.
Egyáltalán nem szükségszerű, hogy házszámot is mondjanak, mindig bizalom kérdése is, hogy ki, mennyit árul el magáról.
Játék információk

Célkitűzés: Egymás jobb megismerése, esetenként az is, hogy ki, honnan költözött be egy tartós bentlakásos intézménybe, vagy ki, melyik utcából jött a klubba.

Tipus: ismerkedős ismerkedős RSS csatorna ismerkedős nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): nincs
Játék: Honnan jöttem? nyomtatása Honnan jöttem? egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Hon- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.