» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Vakjárás egyedül
Mindenki behunyt szemmel, lassan járkál, ha vala [...]
Fusson a hármas!
Jó sokan játszhatjuk. Kiolvasunk három játéko [...]
Zümm-zümm-bumm
A játékosok sorban hangosan számolnak, mindenki [...]
Nyakkandőt elvágni
Amennyiben valaki nyakkendőt visel, vágjuk el az [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ha - ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A körben ülők egyenként elmondják a nevüket, de rögtön hozzáteszik a választott vagy elképzelt "virág" nevüket is. Margó vagyok, de ha virág lennék, margaréta lennék. Persze nem kell azonos kezdőbetűvel mondani a virágnevet, s nem is kell, hogy kapcsolódjon a valódi névhez. Sokkal inkább azt kéne hangsúlyozni, hogy a "virágnév" olyan legyen, ami közel áll a választójához, vagy jellemzi őt. Lehet a virágot tágan értelmezni, ebben az értelemben a kaktusz is lehet virág, de a futónövény is lehet virág.
Meg lehet kérni a részvevőket arra is, hogy figyeljenek nagyon a választott nevekre, mert a második körben kipróbáljuk, hogy a jobb oldali és a bal oldali szomszéd "virág" nevét is el tudjuk-e ismételni. Harmadik körben meg lehet próbálni, hogy ki az, aki a legtöbb "virág" névre emlékszik a csoportból. Ez úgy történik, hogy jelentkezés alapján elkezdi valaki, és addig nála van a szó, amíg nem téveszt. A tévedést úgy ellenőrizzük, hogy akinek nem találta el, vagy nem jól mondta a "virág" nevét, az feláll, és most ő próbálkozhat. Ha valakinek sikerül az egész csoport "virág" nevét elmondani, megítélhetünk neki egy szál virágot vagy virágot ábrázoló fotót, rajzot.


Más változatban: Lehet úgy is variálni a játékot, hogy másodjára nem virágnevet választunk, hanem fát. Ha fa lennék lehetek büszke tölgy, lehetek jegenye, szomorúfűz és így tovább. Ha víz lennék, lehetek tenger, patak, tó, áradó folyam.
Ha a játékvezető úgy ítéli, lehet állatot is választani, de ezzel óvatosnak kell lennünk, mert előfordul, hogy ragadványnév vagy csúfnév lesz belőle.
Egymást jól ismerő csoporttagok között úgy is lehet játszani, hogy a szomszéd mondja meg a társáról, hogy ha virág lenne, mi lenne. Ennél a változatnál az állatokat viszont hagyjuk ki.

Játék információk

Célkitűzés: A játéknál lehetőség van az önfeltárásra, de nagyon közvetett módon. Memóriapróba is lehet, hogy megjegyeztük-e valakinek a "virág" nevét, vagy más, választott, elképzelt nevét.

Tipus: ismerkedős ismerkedős RSS csatorna ismerkedős nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem szükséges, bár lehet bevinni virágokat és növényeket, fákat és állatokat ismertető könyveket.
Játék: Ha virág lennék nyomtatása Ha virág lennék egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ha - ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.