» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Rakj meg!
őrsök felállnak a szoba négy sarkában. Mind a [...]
Éjszakai futár
Két csapatot alakítunk, minden csapat húz egy i [...]
Kendőrablás
Attól függően, hogy mivel játsszák, hogy mi v [...]
Denevér
Mint tudjuk, a denevérek általában lefelé lóg [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Csu- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Elmondjuk a játékot, mely szerint most megpróbáljuk egymást felismerni, csakis a kézről. Ehhez persze az is szükséges, hogy most mindenki kinyújtott ujjakkal a térdére tegye mindkét kezét, s jól megnézzük, megpróbáljuk megjegyezni: kinek van csak gyűrű az ujján, milyen hosszú a ruha ujja, kardigán van-e rajta, vagy csak mellény. Szerencsés, ha ebben a megfigyelésben segít a játékvezető, körbemegy, és hangosan elmondja a látottakat. Máriának nincs gyűrűje, Anna köves gyűrűt visel, Klára ruháján, a hosszú ujjon egy nagyon érdekes formájú gomb van, s így tovább. Mikor mindenkin megláttuk a jellemzőt, akkor egy vállalkozónak bekötjük a kendővel a szemét, majd halkan odavezetjük az egyik csoporttagot hozzá, aki odanyújtja a kezét simogatásra, tapintásra. Ha eltalálja, hogy ki volt az, akkor neki kötjük be a szemét. Ha már háromszor nem sikerült eltalálni, hogy kinek a kezéről van szó, akkor másnak adjuk át a találgatás jogát.
Figyeljünk arra, hogy a csoport tagjai ne cseréljenek helyet a játék közben, sőt még lehet segíteni is egy kicsit, ha minden egyes "találat" után megbeszéljük, hogy mi volt az ismertetőjel, mi volt az, amiről "csukott szemmel is" megismerte valaki a társát.


Más változatban: Nagyon óvatosan, de lehet úgy is játszani, hogy nem a kezekről, hanem a fej megsimogatásával, megtapintásával ismerjük fel a társunkat. Ebben segíthet a frizura, a hajforma, esetleg a fülbevalók vagy a szemüveg.

Játék információk

Célkitűzés: Ha már hosszabb ideje élnek együtt az idősek, van olyan társ is, akit valóban jól ismernek, csukott szemmel is felismernének. Érdemes kipróbálni, hogy valóban így van-e.

Tipus: ismerkedős ismerkedős RSS csatorna ismerkedős nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Egy kendő, amellyel kényelmesen beköthetjük valakinek a szemét.
Játék: Csukott szemmel is megismerem nyomtatása Csukott szemmel is megismerem egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Csu- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.