» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Fasor dobás
Rajzoljunk a padlóra két párhuzamos vonalat, a [...]
Kenu-párviadal
Könnyű kenuk, jól úszó cserkészek részére [...]
Vízhordó verseny
Kiolvasunk annyi játékost, ahány kanalunk, poha [...]
Mi van a kosárban?
A bőrünk igen fontos érzékszervünk. Érzékel [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal All- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A körben ülők elmondják egymás után sorban a keresztnevüket, vagy azt a megszólítási formát, amit megszoktak, szeretnek. Az első kör után, hogy ismételjük a neveket, mindenki hozzátesz egy képzeletbeli foglalkozást, ami a névvel azonos betűvel kezdődik. Ha jól ment, a harmadik körben még egy képzeletbeli települést is hozzátehetünk, szintén olyat, ami a névvel alliterál. Például: Margit vagyok, marokszedő, Makóról jöttem.


Más változatban: Úgy is meglehet a bemutatkozást oldani, hogy a nevének elmondása után mindenki elmond még egy jellemző dolgot saját magáról, olyan megfogalmazásban, ami a nevével alliterál. Például: Judit vagyok, a jókedvű. Ágotának hívnak, aki álmos.

Játék információk

Célkitűzés: A játékosok bemutatkozása, megismerkedés. Távolabbi cél a társak nevének megtanulása, gyakorlás. Nappali klubokban sem mindenki ismeri a másikat, de tartós bentlakásos intézményekben is gyakran előfordul, hogy a különböző emeleteken lakók nem, vagy esetleg csak látásból ismerik egymást. Az új tagok nevét is sokszor elfelejtik, s ha összeverbuválódik egy játszó-, vagy beszélgetőkör, ahhoz, hogy néven tudjuk szólítani egymást, szerencsés a bemutatkozással kezdeni. Az a tapasztalatunk, hogy az idősek nem szeretik a névkártyát.

Tipus: ismerkedős ismerkedős RSS csatorna ismerkedős nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): nincs
Játék: Alliteráló név nyomtatása Alliteráló név egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Játszottuk, nagyon jó!
2010-05-31 08:07:42
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal All- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.