» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Gyors asszociáció
A társaság eldönti a kezdő személyét, aki mo [...]
Idesüss!
Két egyenlő számú csapatot alakítunk, az egyi [...]
Álom magamról
A csoport minden tagja elmondja, vagy leírja az " [...]
Zümm-zümm-bumm
A játékosok sorban hangosan számolnak, mindenki [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Mr.- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A csoport sorsolással eldönti, ki lesz az, aki elsőként gondolhat egy személyre. Az illető - miután gondolt valakire - elárulja a többieknek a személy vezetéknevének kezdőbetűjét, például "Én vagyok Mr. D." A többiek egymás után tesznek fel neki egy-egy kérdést egy olyan személyre gondolva, akinek a neve szintén D-vel kezdődik, de nem nevezik meg. Például: "Te vagy Mickey egér megalkotója?" Ha a gondolkodó játékos a kérdés alapján felismeri, kire vonatkozik, válaszában el kell hangzania a névnek, például: "Nem, nem én vagyok Walt Disney." Ha a gondolkodó nem ismeri fel, kire vonatkozott a kérdés, azt kell válaszolnia: "Passz.", és ezzel a társaság nyert egy ún. barkochbakérdést, amit feltehetnek közvetlenül a passz elhangzása után, vagy taktikázva akkor, amikor már több információval rendelkeznek.
Ez a direkt kérdés természetesen közelebb hozza őket a rákérdezéshez. Például megkérdezhetik, hogy az illető férfi-e vagy nő, külföldi vagy magyar... stb. Ebből következik, hogy a társaságnak olyan kérdéseket célszerű feltennie a játék során, amelyek egy adott személyről kevéssé ismert információkat tartalmaznak, azaz melyekkel, úgymond, megszorongatják a gondolót. A barkochbakérdést megegyezés szerint a társaság bármelyik tagja felteheti vagy az, akinek a kérdésére a gondoló passzolt. A barkochbakérdésre a gondolónak igennel vagy nemmel szabad csak válaszolnia.
A játék addig folytatódik tovább, amíg a csoport valamelyik tagja ki nem találja a gondolt személyt. A következő körben ő gondolhat.
Játék információk

Célkitűzés: Ez a népszerű játék, nagy általános műveltséget igénylő szójáték társaság számára igen szórakoztató, de ketten is játszhatják. A cél: kitalálni, ki az a híres személy, akire a társaság egyik tagja gondolt.

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Létszám: min. 2
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem kell
Játék: Mr. X. nyomtatása Mr. X. egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Mr.- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.