» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Tükörjáték
A pár tagjai egymással szemben állnak, olyan t [...]
A varázsló irányít
Először elmondjuk a játék menetét, mely szeri [...]
Egy bőrönd útnak indul
A játékvezető vesz egy táskát, vagy szimboliz [...]
Halandzsa
Párokat formálunk, s ezek a párok kitalált nye [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Sz- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A párok egy-egy tagja kimegy a szobából, az egyikük kigondol egy feladványt - ami bármilyen magyar köznév lehet, akár összetett szó is, de nem lehet idegen szó, sem tulajdonnév -, és ezt közli a másikkal.
Ez utóbbi játékos kezdi a játékot, miután visszamennek: a párjának mond egy szót (lehet ragozott is és mondhatja névelővel), méghozzá olyat, ami valamilyen módon kapcsolódik a feladványhoz, tehát amiről a párja - általában persze több lépésből, más szavakkal együtt - asszociálhat a feladványra. Ehhez természetesen a párnak jól kell ismernie egymást, sok közös élménnyel, emlékkel kell rendelkezniük.
Csupán egyetlen megkötés van: a játékos nem mondhatja ki a feladványt, még összetett szó tagjaként sem. Ezután a párja vagy rákérdez a feladványra, vagy passzol. Ezt követően a másik pár tagja, a feladvány kigondolója mond egy szót a partnerének, de előtte a másik játékostól előzőleg elhangzott szót megismételheti, ha úgy gondolja, hogy ez segít a párjának. A párja pedig választhat: rákérdezhet vagy passzol. Ekkor újra az első játékos következik, aki hasonlóképpen megismételheti a már addig elhangzottakat, mielőtt újabb szót mondana. Ha partnere rákérdez a szóra, és nem találja ki, a pár 1 mínusz pontot kap, és a másik pár tagja következik. Ha kitalálja, 2 pontot szereznek, és ezzel vége a körnek, ha pedig összetett szó valamelyik tagjaként mondja ki a feladványt vagy összetett szó esetén csak az egyik részét, a társa csak annyit közöl vele: nulla pont, és a játék folytatódhat tovább a másik párossal. A kört az a pár nyeri, amelyiknek tagja hamarabb fejti meg a feladványt. Ezután a párok másik két tagja hagyja el a szobát és az előzőek szerint megállapodik egy újabb feladványban. Visszatérésük után a játék a fent leírtak szerint folytatódik tovább.
Arra kell ügyelni, hogy a párok tagjai mindig felváltva gondolják ki a feladványt, illetve felváltva kezdjenek szavakat közölni. A játékot 20 pont eléréséig játsszák. Az a pár nyer, amelyik elsőként éri el a 20 pontot.
Játék információk

Célkitűzés: Ezt az asszociációs készségen alapuló szójátékot is négy játékos, pontosabban két pár játszhatja, mint a bridzset. A játék célja: párunkkal közösen minél több feladvány kitalálása.

Tipus: csoportépítő csoportépítő RSS csatorna csoportépítő nyomtatása
Létszám: 4 játékos
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem szükséges
Játék: Szóbridzs nyomtatása Szóbridzs egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Sz- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.