» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Sakk
Minden olyan lépés tiltott, ami a lépő játék [...]
Kendőejtés
A játékosok két egymást metsző sorban ülnek, [...]
Elmentem a piacra
Valószínűleg többen vannak, akik már nem veze [...]
Egy lélegzetre
A részvevőket két csapatra osztják. Szabadban, [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Lá- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Két mezítlábas csapatot alakítunk - egyenlően, de jó sokan legyenek minkét csapatban! Mindkét csapat elé húzunk egy indulóvonalat, aztán jó messze, párhuzamosan, egy célvonalat.
A csapatok az indulóvonal mögé állnak libasorban. Vezényszóra az első játékosok elindulnak, mégpedig sarokjárással. Futhatunk, ugorhatunk is, de aki a talpát leteszi, visszamegy az indulóvonalra, és újra indul! Rá kell lépni a célvonalra és visszaindulni. Ott a staféta szabályai szerint rá kell csapni a következő játékos tenyerére, s az is fut sarkon. így váltakoznak egészen addig, amíg az egyik csapat utolsó tagja is vissza nem ér az indulóvonalra, s el nem kiáltja magát: "Kész!" A másik csapatból kiesett játékosok átmennek a győztes csapathoz, foglyok lesznek, leülnek a földre.
Ezután egyéni versengés következik: minkét csapat kijelöl egy-egy játékost. Az indítóvonaltól három lépésre kupacba rakunk öt-öt nagyobb kavicsot. A kiválasztott két játékos egyszerre indul, s egyenként, a lábujjával megfogja a kavicsot, és az indulóvonal mögé hordja. Aki hamarább elhozza, győz, a vesztes fogoly lesz.
Ezután minkét csapat két-két játékost választ. Az azonos csapatbeliek leülnek egymással szemben, úgy, hogy lábuk kényelmesen elérje a másikat. Öt vékony ágat, fadarabot teszünk a lábuk ügyébe, hogy könnyen elérhessék. Vezényszóra a másik lábujjai közé kell rakni az ágakat, persze lábbal, de mindegy, hogy melyik lábára. Amelyik pár előbb végez, győz, a másik pár fogoly lesz.
Most ismét futás következik, de hogy ne legyen olyan könnyű, összemadzagolt lábujjal! Minkét csapat két játékost indít. Egy-egy félméteres madzagot kapnak, azt a két játékos erősen megfogja a lábujjával, rá is tekerheti, de kötni nem szabad! Vezényszóra elindulnak a párok az indulóvonalról, rálépnek mind a ketten a célvonalra, és visszaigyekeznek. Amelyik pár lemarad, illetve elengedi a madzagot, fogoly lesz.
Ismét két-két játékost állít ki mind a két csapat. A két játékos puha labdát szorít össze jobb, illetve bal bokájával. Vezényszóra egyszerre indulnak, rálépnek a célvonalra, és vissza. Amelyik pár lemarad, vagy elengedi a labdát, fogoly lesz.
Megszámoljuk a megmaradt csapattagokat, az a csapat győz, amelynek több játékosa van! Mi történik akkor, ha az egyik csapatnak már menet közben elfogytak a játékosai? Nos, cserélhet foglyot, ha van neki, de kettőért kap egy saját embert! Ha nincs elég foglyuk, vagy a csere nem éri meg - elvesztették a játékost. Éppen ezért jó, ha sokan vagyunk, hogy végig tudjunk próbálni minden vetélkedést.
Játék információk

Célkitűzés: Mit lehet csinálni a lábbal? Futni, menni, ugrani, rúgni! Mindjárt kiderül, hogy sok másra is alkalmas. Lerúgjuk a szandált, cipőt, éljen a mezítláb!

Tipus: ügyességi ügyességi RSS csatorna ügyességi nyomtatása
Létszám: nagy csoport
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: 1 óra
Kellék(ek): Labda, spárga, fadarabok, kavics, falevél, papírdarab
Játék: Lábjáték nyomtatása Lábjáték egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Lá- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.