» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Gombolyagdobálós
A játékosok körben állnak, egymástól olyan t [...]
Ostorcsapó
Csapónak az ostorszíj végére kötött kóc-, r [...]
Ellentétet játszani
2-5 főből álló csoport saját választása sze [...]
Mint a hinta, leng az inga
Mindenkinek adunk két korongot és elmondjuk, hog [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Sar- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: 10 x 7 méteres pályát jelölünk ki. A pályát középen egyenes vonal osztja két öt méteres részre. Négy sarkában egyméteres oldalú négyzeteket jelölünk meg. A két csoport kijelöl két-két játékost, ezek beállnak a saroknégyzetekbe. Az "A" csapat két játékosa a "B" csapat oldalán, a "B" csapat két játékosa az "A" csapat oldalán. A játékot először csak egy röplabdával kezdjük. Sorsolással döntjük el, hogy melyik csapatnál legyen először a labda. Ezek a saját sarokjátékosaiknak dobják, az ellenfél mezőnyjátékosai pedig igyekeznek megkaparintani. Ha sikerült megszerezniük, akkor ők dobják valamelyik sarokjátékosnak. A játékosok nem léphetnek az ellenfél területére, és nem is érinthetik meg a másik csapathoz tartozókat. Ha a labdát nem tudják elfogni, és kigurul a vonalon túlra, akkor az a csapat kezdi a dobást, amelynek térfelén utoljára érintették. A pályán belül esett labdát bárki megfoghatja - területrészének elhagyása nélkül.
A labdát csak kézzel szabad érinteni, a fejelés is tilos. Ha egyik játékos megsérti a szabályokat, a labdát az ellenfél kapja meg.


Más változatban: Ha már egy labdával jól megy, kettővel játszunk: az egyiket az "A", másikat a "B" csapat indítja el. Ez az igazi élvezetes formája: minden játékosnak kétfelé kell egyszerre figyelni és sokszor egy pillantás alatt eldönteni, hogy melyik labda után vesse magát. A labdával folyó játék persze nem azt jelenti, hogy az egyik labda mindig az "A" csapat kezén van, a másik a "B" csapat kezén. Az ügyesebb csapat sokszor hosszú időre megszerzi mindkettőt. Viszont nem használhatják ki előnyüket a lazsálásra, a labda pihentetésére. Három másodpercnél hosszabb ideig nem szabad labdát kézben tartani. A játék időtartama nincs megszabva: amíg jólesik.

Játék információk

Tipus: ügyességi ügyességi RSS csatorna ügyességi nyomtatása
Létszám: 2 nagy csapat
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): labda
Játék: Sarok labda nyomtatása Sarok labda egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Sar- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.