» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Házi recept optimistáknak
Aerotechnikai tudósok megállapították, hogy a [...]
Menetelési őrület
Minden őrs részt vesz ebben a körversenyben. Az [...]
Tolvajlépés
Egy játékos egy fal vagy fa mellé áll hunyóna [...]
Kiegészítős párjáték
Fejezzétek be páronként a következő mondatoka [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Lab- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Csinálunk egy nagy, téglalap alakú pályát. A pálya két végén jól látható vonalat húzunk, ez lesz a gólvonal. Két egyenlő létszámú csapatot alakítunk, mindegyik feláll a saját pályája gólvonala mögé. A strandlabdát a pálya közepére, a földre teszik, "Három"-ra vagy sípszóra a két kapitány elindul a labdáért, a többiek utánuk, amelyik kapitány előbb eléri, hátradobja a csapatához. Attól kezdve, hogy a középpontról felvettük, a labdának nem szabad a földre esnie! Amelyik játékos elejti, kiáll a következő gólig, akkor újra beállhat a csapatába. (Persze csak ha a pályán belül ér földet a labda! Ha pályán kívül, akkor bedobás van.) Gólt akkor dobunk, ha az ellenfél gólvonalán túlrepítettük a labdát. A labdát nem lehet kézbe fogni, vinni, csak ütögetni: ököllel, tenyérrel, fejjel, mellel, háttal stb. Aki közben viszi, szintén kiáll a következő gólig. Minden gól után megint középre tesszük a labdát, a csapatok a gólvonaluk mögé mennek, s "három"-ra a két kapitány fut a labdáért. Az a csapat nyer, amelyik a legtöbb gólt ütötte.
(Vagyis nemcsak gólt kell dobni, hanem a labdára is ügyelni kell, hogy ne essék a földre: aláhasalunk, vagy inkább kiütnünk oldalt stb., nehogy kiessünk. Ha vita van, hogy ki ejtette el, a leghelyesebb, ha valamelyik játékos kiáll abból a csapatból, ahol utoljára volt a labda. Ha az ellenfél már hozzáért, s úgy esett le, akkor az ő csapatából áll ki valaki.)
Játék információk

Tipus: ügyességi ügyességi RSS csatorna ügyességi nyomtatása
Létszám: 2 nagy csapat
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): labda
Játék: Labdaöklöző nyomtatása Labdaöklöző egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Lab- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.