» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Ki a törökkel!
Húzunk egy nagy kört. Majd beállunk a körbe, s [...]
Japán foci
A játékosok körben állnak, mindenki terpeszál [...]
A pap sapkája
A körben ülő játékosok mindegyike madárnevet [...]
Szellemi totó
Mindig ügyeljünk arra, hogy a játékosoknak meg [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ki - ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Húzunk egy nagy kört. Majd beállunk a körbe, s ha valaki elkiáltja magát: "Ki a várból!", megkezdődik a küzdelem. Mégpedig úgy, hogy háttal igyekszünk kitolni-lökni a másikat a körből. Akinek a fél lába már kint van, annak ki kell mennie, s ott kell maradnia. De csak háttal lehet lökdösődni, ellenfelünk azonban állhat oldalt, szemben, bárhogy. Aki nem háttal lök, az kimegy a körből. Ketten is támadhatnak, és ketten is védekezhetnek, de nincs tartós szövetség, s két támadó egymást is kilökheti a körből!
A védekezés: kifordulunk, elugrunk a támadó háta mögül, de lökni mi is csak háttal lökhetünk, kézzel, vállal, fejjel stb. nem! De fenékkel lehet, az is hátul van! Ha már csak ketten maradnak, egymás közt döntik el a győzelmet. Aki a másikat kilöki, az győz.


Más változatban: Játszhatjuk ezt a játékost két csapatban is, egyik a várvédő, másik az ostromló! Az ostromlók úgy jutnak a várba, hogy összefogózva betódulnak a körbe, ott rögtön elengedik egymás kezét, és küzdeni kezdenek. Ha a védők kilökdösték az ostromlókat, ők győztek. Ha az ostromlók lökték ki a védőket, elfoglalták a várat. A következő játékban ők lesznek a védők. Ilyenkor már érdemes összefogni két védőnek vagy két ostromlónak vagy többnek is! Összeállnak, s mint a faltörő kos, kilökik a körből az ellenfelet.

Játék információk

Tipus: ügyességi ügyességi RSS csatorna ügyességi nyomtatása
Létszám: nagy csoport
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem szükséges
Játék: Ki a törökkel! nyomtatása Ki a törökkel! egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ki - ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.