» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Várakozások és félelmek
Arra kérünk minden résztvevőt, hogy írja föl [...]
Térképes KIM játék
A vezető a térképen bizonyos területet körül [...]
Kiscsibe, szólalj meg!
Egy bekötött szemű játékos áll a kör közep [...]
Sok kezes tenisz
A farkaskölyköket két csoportra osztjuk. A szob [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Vak- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Az otthonban minden széket, padot a fal mellé helyezünk. A fogónak bekötjük a szemét. Akit a fogó megérint, vagy aki megérinti a fogót, kiesik a játékból. A játék addig tart, míg csak egy cserkész marad, akit nem tudott megérinteni a fogó. Asztal, vagy pad alá bújni nem szabad.


Más változatban: A csoport tagjai körben ülnek. Egy játékos a kör közepén áll, szemét becsukja, vagy bekötik egy kendővel. A játékvezető három különböző színű teniszlabdát - vagy hasonló kis labdát - oszt szét három egymással nagyjából szemben ülő játékosnak, és "rajta" kiáltással indítja a játékot. A játékosok az óramutató járásának megfelelően körbe továbbadják a labdát, egészen addig, míg a játékvezető "állj"-t nem kiált. Akiknek ekkor kezükben van a labda azoknak helyet kell cserélniük egymással. Ezt nagyon óvatosan és csendesen kell lebonyolítaniuk, hogy észrevétlenül tudjanak elosonni a középen álló játékos mellett. Az ugyanis megpróbálja elkapni, illetve megérinteni őket. Ha ez sikerül neki, megcserélődnek a szerepek, és az elfogott játékos lesz a fogó. Idegen csoportokban vagy általában az első játéknál tanácsos lehet, hogy a játékvezető maga játssza a középső játékos szerepét. Részint az esetleges félelmek miatt, részint azért, hogy célzottan bemutassa az ebben a szerepben rejlő sokféle mozgási lehetőséget. Általában gyorsan sikerre vezet például, ha a fogó kitárt karokkal halad körbe bent a körben. Persze nem lehet mindenhol ott a keze: fiatalos és mozgékony idősek néha a karok alatt is át tudnak csusszanni! Nagyobb kör és/vagy mozgásukban korlátozott játékosok esetén több labdát is körbe lehet adogatni, ez megkönnyíti a fogó dolgát. Jó erre előre felkészülni, és a játékot így is kipróbálni. Nem mindig sikerül elsőre egy játék! A különböző színű labdák a körbeadogatásnál jobban láthatók, mint az egyszínűek vagy a tarkák. Senki sem tarthatja a labdát sokáig a kezében, folyamatosan tovább kell adni. Figyelni kell arra, hogy a játéktér padlóján ne legyenek egyenetlenségek, vagy bármi egyéb, ami a biztonságos mozgást akadályozhatja. Ha minden körülmény megfelelő, és sikerül a játék, bizonyára a játékvezetőket is meglepi majd, milyen növekvő élénkséget és játékörömet tapasztalnak egyes játékosoknál!

Játék információk

Célkitűzés: A vágy, hogy valakit vagy valamit "elkapjunk", egész életünkben ott szunnyad bennünk - ez a cél mobilizál és ösztönöz, a játék öröme, a sikerélmény, pedig feledteti az apróbb nehézségeket és korlátozottságokat, így ez a játék kiválóan alkalmas a mozgásos képességek frissen tartására.

Tipus: ügyességi ügyességi RSS csatorna ügyességi nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Három vagy több kis labda különböző színekben
Játék: Vak fogó nyomtatása Vak fogó egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Vak- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.