» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Ki a törökkel!
Húzunk egy nagy kört. Majd beállunk a körbe, s [...]
Két igaz, egy hamis
Mindenki kap 1 lapot (mindenki egyformát). A lapr [...]
Hány hibád van?
A játszók körbe ülnek, egy rendező pedig a k [...]
Uno / Solo
Az osztó a játékosoknak kioszt a különböző [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Tet- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játék résztvevőit rövid versenyfutással osztjuk be. Kijelölünk egy fát körülbelül 60-70 méterre. A játékosok egyszerre indulnak, s a kijelölt fát megkerülve futnak vissza az induló vonalhoz. A visszaérkezés sorrendjében sorba állnak. A futás által megállapított sort megfelezzük. Aki elsőnek érkezik be, az lesz az első fogó. Ha páros számú játékos van, a vezető is beáll játékosnak. A párokat úgy állítjuk össze, hogy a sor két végéről áll egymás mellé egy-egy játékos. Akik végül középütt maradnak, azok lesznek ketten az utolsó pár. A párok körbe állnak, jó tágasan, úgyhogy legalább 3-3 méter távolság legyen köztük. A játékosok arccal a kör középpontja felé állnak. Minden párnál az álljon hátul, aki jobban futott. A fogó a körön belül van. Oda megy az egyik párhoz, de legfeljebb két méterre közelíti meg őket, és megkérdezi a hátul állótól:
- "Tetszik-e a párod?"
A felelet mindig: nem.
A kérdezettnek meg kell neveznie egyet az elöl álló játékosok közül, akivel párba szeretne állni. A két játékosnak helyet kell cserélni úgy, hogy a fogó ne tudja őket elfogni. A fogó nem állhat be az üresen maradt helyre, mint a "Hol az olló?" játékban, hanem meg kell érinteni valamelyiket a cserélők közül. Sem a fogó, sem az előle menekülők nem hagyhatják el a kört, de a körön belül szabadon cikázhatnak. A két hátul álló játékos, akinek a párja helyet cserélt, igyekszik segíteni a menekülőknek. Kinyújthatják a kezüket, hogy feltartsák a fogót, de anélkül, hogy elmozdulnának a helyükről. Ha az új pár már kezet fogott, a fogó nem választhatja el őket. Az új pár megfordítva áll fel.
Játék információk

Tipus: ismerkedős ismerkedős RSS csatorna ismerkedős nyomtatása
Létszám: nagy csoport, páros létszám
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem szükséges
Játék: Tetszik a párod? nyomtatása Tetszik a párod? egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Tet- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.