» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Erődítmény
A játszók két pártra oszlanak. Az egyik párt [...]
Mit iszunk?
Valakinek bekötjük a szemét, és leültetjük a [...]
A rádiótól jöttem
Egyvalaki vállalkozik a riporter szerepére, és [...]
Adj ide mindent
Egy vállalkozó lefekszik a földre, pléddel bet [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Aka-Kő || Mah-Tor ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Kezdésnek a játékvezető annyi vonalat húz egymás mellé, ahány betűből áll a kitalált szó. A játékos tippel egy betűt: ha a tippje szerepel a szóban, akkor a szóban elhelyezkedő helyének megfelelően be kell írni az adott vonalra, ellenkező esetben a rossz próbálkozások száma eggyel nő, ami azt jelenti, hogy az akasztófa egy újabb eleme kerül felrajzolásra (a már mondott, de szóban nem szereplő betűket írjuk a lapra valahová).
Ha a játékos úgy érzi, hogy tudja a megoldást, akkor a megfejtés bármikor bemondható: ha kitalálta, megúszta a "felakasztást", ha nem, elvesztette a játékot.
A(z) Akasztófa játék online is játszható itt!


Más változatban: Osztállyal is játszható: a tanár a táblára rajzolja fel a vonalakat, ill. az akasztófát. A diákok pedig jelentkezés alapján bemondanak 1-1 betűt.

Játék információk

Célkitűzés: Egy adott szót a lehető legkevesebb próbálkozással és idő alatt kitalálni.

online játék Online is játszható!

Tipus: táblás-társasjáték táblás-társasjáték RSS csatorna táblás-társasjáték nyomtatása
Létszám: Min. 2 játékos, de lehet több is
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Papír, íróeszköz
Játék: Akasztófa nyomtatása Akasztófa egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

ADOOOOM
2020-04-26 13:03:52
ezt iserem, és szeretem is
2011-08-05 16:01:55
én szeretem:))))))
2011-01-18 18:35:29
bővebben: nem rossz játék :-)
2010-11-02 17:53:32
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: Az aknakereső célja az, hogy az üres négyzeteket felfordítsuk és kikerüljük az aknákat rejtő mezőket. Ha egy aknát tartalmazó négyzetre kattintunk, vége a játéknak. Az üres négyzeteket a lehető leggyorsabban fedjük a minél magasabb pontszám elérése érdekében.
- A négyzeteket kattintással lehet felfedni. Ha aknát tartalmazó négyzetre kattintunk, a játék véget ér.
- A négyzetben megjelenő szám azt jelzi, összesen hány négyzet tartalmaz aknát a szomszédos mezők közül. Ebből a számból következtethetünk arra, hogy egy négyzetet biztonságosan megnyithatunk-e, vagy sem.
- A jobb gombbal kattintva jelölhetőek meg azokat a négyzetek, amelyek a sejtés szerint aknát rejtenek. Ezáltal egy zászló kerül a négyzetre. Ha a négyzet tartalma bizonytalan, kattintsunk ismét a jobb gombbal, ezzel egy kérdőjel jelenik meg a négyzeten. (Csak a számítógépes változatban!)
A(z) Aknakereső játék online is játszható itt!
Játék információk

Célkitűzés: Az Aknakereső egy megtévesztően egyszerű memória- és logikai játék.

online játék Online is játszható!

Tipus: táblás-társasjáték táblás-társasjáték RSS csatorna táblás-társasjáték nyomtatása
Létszám: 1 játékos
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Aknakereső program
Játék: Aknakereső nyomtatása Aknakereső egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

JÓ!! JÁTÉK!!
2009-11-01 16:51:55
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: A játékosok felváltva helyeznek egy-egy jelet a tábla valamelyik, még üres négyzetébe; mindenki a saját jelével játszik. (A leggyakoribb jelek az X és az O, de másmilyenek is használhatók.) Az nyer, akinek sikerül saját jeleiből ötöt egyenes vonalban - vízszintesen, függőlegesen vagy ferdén - egymás mellé helyeznie. (Öt és négy a leggyakoribb értékek. Hárommal, illetve ötnél nagyobb számokkal is játszhatunk.)
Hárman vagy többen is játszhatnak; ez esetben a sokféle jel miatt az állás nehezen áttekinthetővé válhat, ezért célszerű különböző színekkel játszani.
A(z) Amőba (gomoko, gomoku) játék online is játszható itt!


Más változatban:
Ugrálós amőba
Ezt a játékot a tik-tak-tóéval megegyező táblán játssza két játékos, három-három bábuval. Először elhelyezik ezeket, felváltva egy-egy mezőre, arra törekedve, hogy hármat egy sorba állíthassanak. Ha ez nem sikerült, ugrálni kezdenek: felváltva felveszik egy-egy figurájukat, és a tábla egyik üres mezőjére teszik. Az nyer, akinek először sikerül sorbarakni bábuit.

Térbeli amőba
A játékot speciális "táblán" kell játszani: többszintes, polcszerű emelvényen, amelynek minden szintje egy-egy négyzetrácsot tartalmaz.
A tábla kocka alakú, vagyis a négyzetrácsok annyi sorból és oszlopból állnak, ahány emelet van. (Ilyen felszerelést időnként lehet kapni a játékboltokban.) Alul egy ilyen polc vázlata látható, sarka felől nézve. Számok jelölik az emeletet, kisbetűk az oszlopot, nagyok a sort.
A játékosok felváltva helyezik figuráikat valamelyik mezőre; céljuk a tábla két szélét összekötő - 3 * 3 * 3 mezős táblán három, 4 * 4 * 4 mezősön négy bábuból álló - sort kialakítani. Ez többféleképpen lehetséges; az 1aA mezőtől például építhetünk sort az 1cA, 1aC, 1cC mezőkig - azonos emeleten maradva -, valamint a 3aA, 3cA, 3aC, 3cC mezőkig, mindhárom emeletet érintve. A játék ugrálós változatát is kipróbálhatjuk.

3 ooo
  ooo
 ooo

2 ooo
  ooo
 ooo

1 oooC
  oooB
 oooA
abc

Játék információk

Célkitűzés: Az amőba a legismertebb és legegyszerűbb táblás játékok egyike. Általában négyzetrácsos papíron játsszák; a négyzetháló mérete lehet egyenlő a rendelkezésre álló papír méretével, de kisebb terület is kijelölhető.

online játék Online is játszható!

Tipus: táblás-társasjáték táblás-társasjáték RSS csatorna táblás-társasjáték nyomtatása
Létszám: 2 játékos
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Négyzetrácsos papír
Játék: Amőba (gomoko, gomoku) nyomtatása Amőba (gomoko, gomoku) egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: A játékosok egy körben ülnek. Mindenki elé kiosztunk 6 gyufaszálat. Az első játékos dob a pohárba helyezett két dobókockával. A dobás eredményét csak a dobó játékos láthatja, a többiek nem (magyarán a pohár alján kell megnézni a kockákat, tilos kiborítani). A dobás után közölni kell az eredményt a mellette ülővel, a következő formában:
- Ha dobott számok (a két dobókockán) különbözőek, akkor mindig a nagyobb számot mondjuk előre és utána a kisebbet. (pl. 31, 42, stb.)
- Ha a dobott számok ugyanazok, akkor basunk van. (pl. 11, 44, stb.)
- Ha 21-et dobtunk, az a legértékesebb (erről még írunk a későbbiekben).
A mellettünk ülő játékos dönt arról, hogy elhiszi a mondott értéket, vagy sem:
- Ha igen, akkor ő következik dobásra, de az előzőleg mondott értéknél mindenképpen nagyobb értéket kell dobnia (vagy mondania, ha ez nem sikerült).
- Ha nem hiszi el, akkor az dob be egy gyufaszálat, akinek nem volt igaza.
Ha valaki 21-et dob, akkor azt mindenképpen meg kell mutatni a következőnek, nem lehet lehazudni. Ilyenkor a következőnek is 21-et kell dobnia, különben két gyufaszálat kell bedobnia. Ha megdobja a 21-et, akkor a következőnek is 21-et kell bedobnia, de sikertelenség esetén ő már 4 gyufaszálától válik meg.
Ha valakinek elfogyott az összes gyufaszála, egy lehetőség még adott: az egyik dobókockával gurítva annyi gyufaszálat vehet vissza, ahányast dobott. Erre csak egyszer van lehetősége mindenkinek.

A játék lényege abban rejlik, hogy meg tudjuk-e figyelni a mellettünk ülő mimikájából, hogy igazat mond-e, vagy sem. Egy 65-ös dobás után elég nehéz elhinni, hogy valaki bast dobjon (mert ugye a 65-nél már csak a basok és a 21 a nagyobb), tehát valószínűleg az illető hazudik, ha csak nincs nagy szerencséje. Ha bebizonyosodik, hogy hazudott, máris egy gyufaszállal (élettel) kevesebbje van, s a következő játékos nulláról indulhat (azaz nem kell fölöznie a korábban elhangzott számot). Ha mégis kidobta az illető a 65-nél nagyobb értéket és mi nem hittük el, akkor annak bizonyítása (megnézés) után mi dobjuk be a gyufaszálunkat és ismét a korábbi játékos dobhat, ugyancsak nulláról indulva.

A dobások értéke növekvő sorrendben: 31, 32, 41, 42, 43, 51, 52, 53, 54, 61, 62, 63, 64, 65, 1-es bas, 2-es bas, 3-as bas, 4-es bas, 5-ös bas, 6-os bas, 21.
Játék információk

Célkitűzés: A játék lényege abban rejlik, hogy meg tudjuk-e figyelni a mellettünk ülő mimikájából, hogy igazat mond-e, vagy sem. Persze, a szerencse sem utolsó szempont a játék során.

Tipus: táblás-társasjáték táblás-társasjáték RSS csatorna táblás-társasjáték nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): két dobókocka, nem átlátszó műanyag pohár, egy doboz gyufa
Játék: Bas játék / Basás nyomtatása Bas játék / Basás egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

mi ezt piába játszottuk... aki veszített ivott :D
2011-12-19 18:31:41
nagyon klassz
2011-07-30 10:32:39
igyvan.ez tenyleg egy szuperjatek. :)
2009-11-17 21:26:11
ez egy isteni játék, nagyokat lehet nevetni, és úgy repül az idő közben... Pancsa
2009-09-18 21:28:14
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: A piros játékos kezd. A korongokat átlósan előre egy-egy mezőt lehet mozgatni úgy, hogy a játék közben a korongok végig a fehér mezőkön maradjanak.
Az ellenfél korongját akkor lehet kiütni, ha a saját korongunkkal átugortuk. Kiütés csak előre történő ugrással lehetséges, kivéve a dámákat. Egymás után láncugrással többet is ki lehet ütni, akkor is, ha nem egy vonalban vannak. Az ellenfél korongjának kiütése, ha olyan helyzetben van, kötelező.

Dáma: Ha egy koronggal elértük az ellenfél alapvonalát, ez a korong lesz a dáma. Ezt egy mosolygó korong jelöli. A dámával lehet előre és hátra is mozogni, a kiütési szabályok a dámára is érvényesek.
Az a győz, aki az ellenfél összes korongját kiütötte.
Amennyiben mindkét játékosnak kevés korongja maradt, illetve ezekkel nem tudnak mozogni, úgy a játék döntetlen.
A(z) Dáma játék online is játszható itt!
Játék információk

online játék Online is játszható!

Tipus: táblás-társasjáték táblás-társasjáték RSS csatorna táblás-társasjáték nyomtatása
Létszám: 2 játékos
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Dáma tábla
Játék: Dáma nyomtatása Dáma egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Nincsen semmiféle mosolygós kornong!
2008-12-29 23:24:39
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: Minden játékos magához vesz a dominó csomagból találomra hét dominót (ha esetleg maradnak darabok, azok alkotják a talont). Az első játékos kitesz egy dominót az asztalra pontokkal felfelé, azután a többi játékos egymásután letehet a sor bármelyik végére egy-egy újabb dominót, Dominó feltéve, hogy az érintkező lapok szomszédos oldalán azonos számú pont található.
Ha a játékos nem tud a sorhoz csatolni egy újabb elemet a birtokában lévő dominókból, akkor a talonból kell választania egy új darabot magának.
Az a játékos nyer, aki elsőként tudja lerakni az összes dominóját. Ellenfelei megmaradó pontjainak összegével (a maradék dominó elemek összesített pontjaival) azonos számú pontot kap.
A(z) Dominó játék online is játszható itt!
Játék információk

online játék Online is játszható!

Pedagógiai javaslat: Kiváló logikai készséget fejlesztő játék már egészen kis korban is!

Tipus: táblás-társasjáték táblás-társasjáték RSS csatorna táblás-társasjáték nyomtatása
Létszám: 2-3 játékos
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): dominó (a 0-tól 8-ig pontozott dominó 45, a 0-tól 9-ig pontozott dominó 55 elemből áll)
Játék: Dominó nyomtatása Dominó egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Miért nem lehet letölteni ? Interneten tudok vele játszani !
2012-03-30 11:46:01
A mesefigurás dominónak a játék megszerettetése,és megismerése a lényege!Ezért azzal úgy kell játszani,hogy a megfelelő oldalakat illeszük egymáshoz.Remélem tudtam segíteni.
2011-03-02 10:28:08
A Hupikék törpikék dominóval nem lehet így játszani. Használtan vettem, de nincs hozzá játlkszabály. Így csak építőkockának jó. Már többször kértem, de még nem kaptam választ.
2011-01-04 21:56:45
wow! gyermekkorom kedvenc játéka!
2008-10-30 15:59:35
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: A játékosok négyen vagy többen is lehetnek, annyian, amennyien körbe tudják ülni az asztalt.
Minden játékos háromszor dobhat akár az összes kockával, akár csak ennél kevesebb, általa kiválasztott kockákkal. A cél, hogy a táblázatot figyelemmel kísérve mindegyik "követelménynek" megfeleljen. A játék végén is, ám közben is össze kell adni a kockapontok összegét. A legmagasabb pontszámot elérő játékos lesz a győztes.

A ponttáblázatba az alábbiak szerint kell a pontokat beírni:
1, 2, 3, 4, 5, 6: iskolák, három egyforma kockát jelentenek; ha több mint három, akkor az pluszként felhasználható, ilyenkor elég két egyforma is. Ha a játék végén valamelyik iskola hiányzik, az -50 pontot jelent.
+: Ide lehet írni, ha az iskolák teljesítése után marad plusz, ez beleszámít az összpontszámba.
Egy pár: két egyforma, értéke ezek összege
Két pár: kétszer kettő egyforma, értéke ezek összege
Terc: három egyforma, értéke ezek összege
Kissor: sor az egyessel kezdve (1, 2, 3, 4, 5), értéke tizenöt pont
Nagysor: sor a kettessel kezdve (2, 3, 4, 5, 6), értéke húsz pont
Full: három egyforma és két egyforma, értéke ezek összege
Póker: négy egyforma, értéke ezek összege
Royal: öt egyforma, értéke ötven pont
Összeg: mentőöv, ha nem sikerül az előzőek egyike sem, értéke az öt kocka összege.
Játék információk

Célkitűzés: A játék közben a dobásokból kiválasztani a lehető legkedvezőbbet, úgy, hogy a szerencsével és a gondolkodással a legjobb eredményt érjük el.

Tipus: táblás-társasjáték táblás-társasjáték RSS csatorna táblás-társasjáték nyomtatása
Létszám: 4, vagy több
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Öt darab dobókocka, ponttáblázat
Játék: Kockapóker nyomtatása Kockapóker egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Épp a tegnap próbáltam megtanulni élőben valakiktől,de elég sok a szabály! Jó lenne ha valaki egy táblázat mintát szerkesztene, akkor átláthatóbb, hogy mi mindent kell dobni!
2012-07-13 07:24:21
Légyszi valaki MONDJA MÁR EL, hogy kell ezt játszani! Lekötelezett!
2012-02-10 17:53:04
nagyon szeretem ezt a játékot sőt imádom!!!!!
2012-02-01 17:54:00
Én vagyok a mester ebből a játékból
2011-11-25 16:00:27
Mármint a vége felé van rá lehetőséged, h ne sikerüljön kidobnod egy számot sem, pech, de bármily hihetetlen, előfordul:))))
2011-04-24 20:51:57
Mi úgy játsszuk az iskolát, h ott is 3x dobhatsz, bármennyit megtarthatsz, pl elsőre dobtál 1,2,3,3,5, akkor megtartod a 2db 3ast, utána a maradékkal dobsz, ahány 3as összejön a 3 dobásból, annak az értékét írod be. Minden számot ki kell dobni 1-6ig, ha nem dobsz semmit, akkor valamelyik számot ki kell húzni.
2011-04-24 20:50:08
az első részét ami az iskolákra vonatkozik nem értem! help!
2011-04-21 08:16:42
A drill a terc másik neve
2011-01-18 18:22:15
a drill ezek közül melyik mer én ilyet is hallotam ???!!!
2011-01-15 11:45:08
az angol neve asszem yahtzee. a kissor és a nagysor itt asszem hibásan van feltüntetve. a kissor az 4 kocka az ötből sort alkot a nagysornál 5 az 5ből sort alkot. pl kissor: 1,3,4,5,6 nagysor: 1,2,3,4,5 vagy 2,3,4,5,6.
2010-12-30 00:02:51
sziasztok valaki magyarázza el pontosan hogy kell játszani !
2010-09-10 19:17:16
Mi is!!!!
2010-05-22 11:59:07
pl dobsz négydarab hatost akkor megvan a legnagyobb pókered
2010-02-14 16:06:48
5 kockával dobsz 3 dobásod van és 3 dobásból kell ezek valamelyikét megdobni
2010-02-14 16:06:00
valaki el tudná egészen pontosan magyarázni, mert így nem értem. Köszi!
2010-01-09 23:46:36
imádom ezt a játékot:)
2009-12-27 23:00:28
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: A játékosok hangosan a kő - papír - olló-t mondják, minden szónál megemelve az ökölbe szorított kezüket. A harmadik szó után, vagy az utána következő ütemben a játékosok kezükkel felveszik a három alakzat egyikét és megmutatják az ellenfelüknek.

Kő papír olló Jelzések:
- kő: zárt ököl
- papír: nyitott tenyér
- olló: kinyújtott, szétnyitott mutató és középső ujj

A cél az, hogy olyat mutassunk, amely legyőzi a másikat:
- a kő kicsorbítja az ollót: a kő győz
- az olló elvágja a papírt: az olló győz
- a papír becsomagolja a követ: a papír győz
- Ha mindketten ugyanazt mutatják, a játék döntetlen és újat játszanak.

Ha az egyik játékos követ mutat a másik ollót akar, de gyorsan megváltoztatja papírra és a másik játékos észreveszi vagy egy külső ember (érdemes többen lenni hogy elkerüljük a csalást) akkor a másik nyer.
A(z) Kő-papír-olló játék online is játszható itt!


Más változatban: Lehet azt is, hogy a győztes használja a "fegyverét" az ellenség fegyverén, hogy bemutassa, hogy legyőzte, pl. papírral (tehát a tenyerével) becsomagolja a követ.
Egy másik változatban, ha valakit 2-0-ra legyőznek, annak 10 másodpercig a sarokba kell ülnie. A játékot gyakran hármas sorozatokban játsszák és aki legalább kettőt megnyer az nyeri a sorozatot.

Játék információk

Célkitűzés: Néha a pénzfeldobáshoz, vagy a kockadobáshoz hasonlóan egy személy kiválasztásban is használják. A véletlen választásoktól eltérően azonban itt lehet fejleszteni a játéktechnikát ha több kört játszanak, mert a tapasztalt játékos kiismerheti ellenfele nem-véletlenszerű taktikáját.

online játék Online is játszható!

Pedagógiai javaslat: A nők általában ollóval indítanak, míg egy másik megfigyelés szerint a férfiak leginkább kővel szeretnek kezdeni és a papírt mutatják a legkevesebbszer.

Tipus: táblás-társasjáték táblás-társasjáték RSS csatorna táblás-társasjáték nyomtatása
Létszám: 2 játékos
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem szükséges
Játék: Kő-papír-olló nyomtatása Kő-papír-olló egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Jó játék!!...XD XD XD
2012-01-29 16:41:44
meg van az a játék hogy testvér ne haragudj?
2010-12-30 17:21:23
jo játék
2010-10-30 17:33:23
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Aka-Kő || Mah-Tor ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.