» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Ejtőernyős ugrás
Valaki kimegy, aki nem ismeri. A többiek egy desz [...]
Időgép
Idézzük fel, majd próbáljuk megjeleníteni öt [...]
Csoporthangulat színekben
Az eszközöket bemutatjuk, sőt kedvet csinálunk [...]
Főnyeremény
A játékvezető körbemegy, és minden játékost [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal A l-Ker || Ker-Sze ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály:
1. Az "A" táncos fél papírszívet kap, a másik felét az "A" nőpartner kapja. Ugyanígy felezett szimbólumokat, idézeteket stb. kapnak a többi férfiak és nők is. Megkezdődik a párkeresés. Akik megtalálták egymást, szimbólumuk másik felét, táncba kezdenek. Szimbólum lehetnek pl.: virágok, csillagok, fák, állatok stb.; vagy: férfi: "Régi szerelem...", nő: "...nem rozsdásodik.".

2. Hasonlóan az előzőhöz: egy férfi cédulát kap: "trombitás", ugyanilyet kap egy nő is. Indításkor mindenki eljátssza a céduláján lévőt, beszéd nélkül, gesztusokkal; így keresik egymást a párok.
Más változatban:
Állatneveket kapnak, és az állat hangján jelezve kell egymásra lelni.

3. Amikor a zene hirtelen abbamarad, le kell guggolni: az utolsó kiesik.

4. A zene elhallgat, a játékvezető egy páros számot kiált. A pároknak úgy kell csoportosulniuk, hogy a kiáltott szám szerint legyenek. Aki kimarad, kiesik. Például ha 6-ot kiált, akkor három párnak kell egy csoportot alkotnia.

5. Minden férfi és nő egy-egy számot kap, párosan egymással táncolnak az azonos számúak. Majd kalapba dobják a számokat., húznak, és így keresik meg újabb párjukat.
Más változatban: A számok helyett használhatunk például virágokat, leveleket stb., de mindig párosan kell alkalmazni.

6. Kosárkatánc: Három széket helyezünk egymás mellé, a középsőre egy nő ül, a többiekre férfiak. A nő kosárkát kap, bonbonnal teli. A zene fölhangzik, a nő az egyik férfinak adja, kínálja a kosarat, aki vehet egy bonbont, és a hölgy elmegy táncolni a másik férfival. A kosaras férfi középre ül, gyorsan közreveszi két nő, majd folytatódik, mint ezelőtt. Fontos, hogy a jobb és bal székeket gyorsan foglalják el.

7. Minden nő valamilyen holmiját egy kosárba rakja. A férfiak ebből húznak egyet, megkeresik a gazdáját és véle táncolnak.
Más változatban: Miközben a nők félrenéznek,a férfiak középre teszik bal cipőiket, majd a nőknek kell így kiválasztani párjukat.

8. Hólabdakeringő: egy pár táncba kezd. Kb. 20 másodperc elteltével a zene félbeszakad, s mindegyikük új párt hoz magának. Így lassan az egész társaság táncolni fog.

9. Minden táncoló pár homloka közt narancsot vagy lufit tart és úgy járja táncát. Aki elejti, párjával együtt kiesett.
Más változatban: Engedélyezhető esetleg,hogy a narancsot szemgödreikben tartsák. Szükséges,hogy elegendő "figyelő" legyen, akik arra ügyelnek, hogy a tánc ritmusa szerint járjanak.

10. A férfiaknak felfújt lufi van a kezében, a nőknek gombostű. A férfiak vigyáznak a lufijukra, a nők pedig megpróbálják azt kiszúrni (természetesen nem a párjáét). Akinek kiszúrták, kiesett. A kiesett párok körbe veszik a még táncolókat; a játék már fontosabb mint a tánc. Vigyázni kell, hogy legyen elég helyük, hogy a tánc közben még játszani is tudjanak a párok.
Más változatban: A nők gombostű helyett kis égő gyertyácskát tartanak kezükben.

11. A párok palackokkal kirakott "úton" táncolnak. Aki fölborít egyet, kiesik.

12. Minden pár kap egy kicsire összehajtogatott újságlapot. Amikor a zene abbamarad, ki kell hajtogatni az újságot és rá kell állni. Aki utoljára állt rá, kiesik. A játékhoz több figyelő szükséges. Az újságokat minden egyes alkalommal újra össze kell hajtogatni kicsire.

13. Azok táncolnak egymással, akik ugyanabban a hónapban születtek, vagy ugyanolyan színű a hajuk stb. Ebben a táncjátékban a játék különösen előtérben áll. Szerelmesek szívesen csalnak itt!

14. Eggyel kevesebb széket raknak ki, mint a jelenlévők. Amint a zene elhallgat, sebtében le kell ülni. Akinek nem jut szék, kiesik; és ez így megy tovább, amíg a játékosok el nem fogynak.

15. Egy megadott jelre (pl. trombitaszó, fütyülés), vagy ha a zene abbamarad, mindenki egy másik párt keres.

16. A férfiak vagy nők fölismerhető adatokat írnak cédulákra. Összekeverik, a másik neműek húznak, megkeresik párjukat.

17. A táncolók között valaki seprűvel járkál. Amikor jól hallhatóan leejti, párt változtatnak. Akinek nem jut, viheti a seprűt.

18. Egy kalap jár körbe a táncolók között, időnként a fejükre rakva. Akinél a zene abbamaradtával a kalap van, az a pár kiesik.

19. Lampiontánc: főleg akkor játszható, ha több férfi vagy nő van szabadon. A pár nélküliek égő lampiont kapnak, a villanyt eloltják, és akinek az égő lampiont a kezébe nyomják, átadja a partnerét.

20. Eltapsolós: akinek nincs párja, odamegy egy táncoló párhoz, tapsol a kezével és viheti a párját. Az egyedül maradt aztán megy tovább "eltapsolni" magának egy partnert.
Játék információk

Célkitűzés: A következőkben a legszebb tánc és párosító játékok vázlatát adjuk, a vezetők saját maguk fejleszthetik, variálhatják és változtathatják tovább.

Pedagógiai javaslat: Némely párosító tánc játéknál a szerelmesek szívesen csalnak, hogy egymás mellé kerülhessenek.

Tipus: párosító párosító RSS csatorna párosító nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: fiatal felnőttek
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): egy-egy változatnál szükséges lehet (ott tüntetjük fel)
Játék: A legszebb tánc játékok nyomtatása A legszebb tánc játékok egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Tök jóóóóóóóó!!!!Nekem nagyon tetszik a fiúmmal már ki is próbáltuk.:d
2010-09-20 14:39:25
de jó ötletek :)
2010-06-08 15:03:22
Köszi a segítséget,pont jól tudom használni a gyerekek tánc estjén a suliban !
2010-06-01 19:41:44
Szerintem nem normális aki ezt kitalálta:)
2010-05-27 21:08:24
Kész vok ettől a sok olvasástól de még mindíg nem megy a játék basszus:) Tud valaki segíteni?:)
2010-05-27 21:06:24
Vazze!!!! ezt hogy nézzem meg segítsen má valaki!!!!!
2010-05-27 21:03:10
ezt nem olvasom el nem szeretek olvasni xp
2009-10-01 21:01:15
hát ez jóxD
2009-06-20 17:10:25
hehe pont én is ezt akartam irni xd
2009-06-11 18:51:22
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: Gondoltatok-e már arra, hogy Noé és állatai mivel töltötték idejüket a bárkában? Ebből a játékból megtudhatjátok. A játékvezető mindenkinek kioszt egy állatnevet -rajz vagy állat képét ábrázoló kártya még jobb-. Lehetnek ritka állatok, olyanok is , amelyeket kipusztulás fenyeget. Ha könnyíteni akarunk, akkor pedig olyan állatokat válasszunk, amelyeket könnyű felismerni mozgásukról, hangjukról stb. Minden állatnévből kettő azonos van. A feladat az, hogy mindenki megtalálja a párját. Adott jelre indulunk, immáron állattá változva, társunk keresésére, tehát: úgy mozgunk, olyan hangot adunk ki, amely fajtánkra jellemző csak mozgással, hangadás nélkül utánozzuk az állatot. Ha ketten úgy érzik, hogy egymásra találtak, akkor a játékvezetőhöz mennek, és ő eldönti, ajánlatos-e a párosításuk. Aktív emberek esetén ismerkedésre, táncnál összepárosításra is alkalmas ez a játék.
Játék információk

Tipus: párosító párosító RSS csatorna párosító nyomtatása
Létszám: tömeg
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): előre legyártott lapok
Játék: Állat-párkereső nyomtatása Állat-párkereső egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: Az érkező fiúkra egy-egy állatnevet tűzünk ki. (vagy ők választanak maguknak). A leányok viszont a játékban szereplő "állatok" kedvenc eledelének nevét kapják meg. Már maga az elnevezés és a választás is sok nevetésre, vidámságra ad okot. Az első tánchoz így jelölhetjük ki a párokat.
Játék információk

Tipus: párosító párosító RSS csatorna párosító nyomtatása
Létszám: páros létszám
Korosztály: középiskolások
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Papírcetlik, melyeken állatok nevei és azok eledelei olvashatóak
Játék: Állati táncospárok nyomtatása Állati táncospárok egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: A fiúk kapnak egy-egy almát. Minden fiú felajánlja a kiválasztott leánynak, ha az fogadja, akkor kezdődhet a tánc. A homlokuk közé veszik az almát, és addig táncolnak a homlokuk közé szorított almával, ameddig az ki nem csúszik onnan. Ha kicsúszott, valamelyikük elkapja, elfelezik és közösen megeszik. Ezután a fiú új almát kér a játékvezetőtől, és újabb leányt kér vele fel. A leányoknak csak almás fiú felkérését szabad elfogadniuk.
Táncversenyen az a pár győz, amelyik a legtovább tudja tartani az almát. A játék addig tart, amíg az alma el nem fogy.
Játék információk

Tipus: párosító párosító RSS csatorna párosító nyomtatása
Létszám: középiskolások
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): sok alma
Játék: Almatánc nyomtatása Almatánc egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: A fiúk érkezéskor kapnak három üres "bókutalványt", amit ki kell tölteniük. Minden utalványra egy szép, szellemes, vagy mulatságos bókot kell írniuk. A jegyszedő ellenőrzi, teljesítették-e a feladatot. Amennyiben igen, beléphetnek, s az utalvány náluk marad.
A lányoknak az utalványok "megvásárlásához" szükséges eszközöket kell magukkal hozniuk. Ez lehet virág, zsebkendő, vagy akár cukorka, sőt pattogatott kukorica is. A lányok feladata, hogy a táncos alkalom meghatározott ideje alatt minél több "bókutalványt" "vásároljanak" a fiúktól. Vásárolni lehet a magukkal hozott eszközökért, de adhatnak egy-egy mosolyt vagy puszit is. természetes, hogy a nagyon ügyes, tetszetős bókért jobban fizetnek, mint a köznapi frázisért.
Ha már az összes "bókutalvány" elfogyott a legtöbbet szerzett leányok felkérhetik a fiúkat, hogy élő szóban is mondják el bókjaikat. Az eredményről zsűri dönthet.
Játék információk

Tipus: párosító párosító RSS csatorna párosító nyomtatása
Létszám: páros létszám
Korosztály: középiskolások
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Papírcetlik, toll, illetve tetszőlegesen lehet virág, zsebkendő, vagy akár cukorka, sőt pattogatott kukorica is (előre kell hirdetni)
Játék: Bókutalvány nyomtatása Bókutalvány egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Hm, ez ötletes, tetszik! :D
2009-02-16 20:09:30
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: Megkérdezzük, hogy kik azok a párok a csoportban, akik úgy gondolják, hogy már szavak nélkül is megértik egymást. Jó lenne, ha ezt most itt a csoportban, játékos formában is bemutatnák, megkérdezzük, hogy melyik pár vállalkozik rá. (Ha nincs jelentkező, akkor kérjünk meg olyanokat, akikről úgy gondoljuk, hogy képesek lesznek elérni a szavak nélküli irányítást, s végül is majd jó lesz rámutatni arra, hogy mennyire kifejezően tudták irányítani a társukat, vagy mennyire érzékenyen értelmezték a szavak nélküli irányítást.) Az első jelentkező pár megegyezik abban, hogy ki lesz az irányító és ki az irányított. Az irányító megkapja az egyik feladatot, amit az irányítottnak nem mutat meg, de a csoportnak igen. Szótlanul, az arckifejezésének változtatásával, gesztusokkal, mutogatással jelzi társának, hogy mit csináljon. Ha nem sikerül elsőre, akkor lehet újra kezdeni. Az ötletesség és jó megértési szint megmutatkozhat ebben a játékban.
Játék információk

Célkitűzés: Az empátia, az egymásra figyelés, a kifejezőkészség és a megértés gyakorlása.

Tipus: párosító párosító RSS csatorna párosító nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Kis kartonlapokon jól olvashatóan, nagyobb betűkkel különböző kérések, utasítások felírva. Példák: Kérek egy pohár vizet! Nyisd ki az ajtót! Húzd el a függönyt! Kérj egy papír zsebkendőt! Mindenkinek simogasd meg a kezét! Fáj a fejem, kérek egy gyógyszert! Nagyon melegem van, szellőztessünk!
Játék: Irányítás szavak nélkül nyomtatása Irányítás szavak nélkül egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: A székeket körbe rakjuk. Minden székre ül egy lány, egy szék üresen marad, Minden lány mögé odaáll egy fiú, az üres szék mögé is és hátrateszik a kezét. Aki az üres szék mögött áll, rákacsint valamelyik lányra. Az felugrik s átszalad, leül a fiú elé.
Természetesen csak akkor tudja ezt megtenni, ha őrzőjére, a mögötte álló fiú nem veszi észre a kacsintást, s idejében (persze szelíden) le nem fogja. Előre nem szabad a lányt lefogni.
Aki elől elcsalták a lányt, az lesz az új kacsintó. Amikor a "csábítás" nem sikerül, a kacsintó zálogot ad. Játszhatjuk fordítva is!


Más változatban: Nagyobbaknál lehet nehezíteni a játékot pl. úgy, hogy a külső körben állók az előttük lévőknek csak a sarkát nézhetik. Az elszaladó játékos után lehet kapni, de helyben kell maradni.

Játék információk

Pedagógiai javaslat: Hívjuk fel a játékosok figyelmét arra is, hogy vigyázzanak egymás ruhájára, nehogy valami elszakadjon a nagy igyekezetben.

Tipus: párosító párosító RSS csatorna párosító nyomtatása
Létszám: páros létszám
Korosztály: középiskolások
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): székek
Játék: Kacsingató nyomtatása Kacsingató egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: A teremben előre megnevezett helyeket vagy sarkokat kell kijelölni. Minden diák kap egy kártyát, amelyen egy szó olvasható, ami valahogyan kapcsolódik a kijelölt sarkokhoz. A diákok megkeresik a helyüket, és oda állnak.


Más változatban: A játékosok egy kép mozaikdarabkáját kapják. Jelre elindulnak és megkeresik a hozzájuk tartozó kép többi darabjait. Ha elkészült a teljes kép, készen is van a csoport.

A gyerekeknek egy-egy témához, fogalomhoz stb. kapcsolódó szavakat osztunk ki kártyákon. Jelre elindulnak és kérdések segítségével párt, ill. párokat keresnek magukhoz. A végére így kialakulnak a csoportok.

Játék információk

Tipus: párosító párosító RSS csatorna párosító nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Kellék(ek): szókártyák
Játék: Keresd a helyed! nyomtatása Keresd a helyed! egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

hát ez is jó
2009-06-20 17:11:21
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal A l-Ker || Ker-Sze ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.