» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Követek
Két őrs két különböző szobába ül, vagy pe [...]
Famegismerés
Egy erdőrész mellett párokba állunk. A pár eg [...]
Mi jut eszedbe?
A játékosok körben ülnek. Az első játékos m [...]
Lóra fel!
A 4 őrsöt a szoba négy sarkába küldjük. Mind [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal A h-Elm || Fek-Ki || Lá-Ös || Pis-Tit || Tö- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A fiúk vonalban sorakoznak, Szemben velük néhány lépésnyire helyezkedik el a vezető, aki különböző mozdulatokat vezényel. Például: "kezeket csípőre"...."térd-hajlítás" stb. Közben ő is teszi, amit mond. Azonban a fiúknak csak akkor kell a vezényszóra csípőre tenniük a kezüket, ha a vezető előzőleg hozzáteszi: "Pista bá' mondja" ...kezeket csípőre. Ha csak azt vezényli: "kezeket csípőre" - nem szabad megmozdulniuk, hanem előbbi testtartásukat megtartva maradnak . Aki mégis engedelmeskedik a vezényszóra, az zálogot ad vagy valami más feladatot vagy gyakorlatot kap. Ha a fiúk már jól tudják a játékot és nem hibáznak, akkor a vezető mást mutathat, mint amit mond. Ez rendszerint megzavarja őket.
Játék információk

Célkitűzés: Figyelem összpontosítására szolgál ez a játék.

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Játék: Pista bá' mondja nyomtatása Pista bá' mondja egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

jó játék
2012-06-20 15:33:02
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: Kiolvasunk egy kikiáltót, aki a játékot vezeti. A többiek pedig eléje állnak, s nagyon figyelnek. A kikiáltó gyorsan mondja a verset:
Egy embernek volt egy háromlábú széke! Izgatta, mozgatta, szamár, aki hallgatta!
Erre, hogy ne legyünk szamarak, gyorsan be kell fogni a fülünket, s aki nem fogta be időben, kiesik a játékból, a kikiáltó mögé áll. Igen ám, de a kikiáltó változtat a szövegen! Most ezt mondja:
Egy embernek volt egy háromlábú széke! Izgatta, mozgatta, szamár, aki nem hallgatta!
Vagyis most az esik ki, aki befogta a fülét. Mutatóba közlünk egy pár csali szöveget, amelyeket felváltva mondhat a kikiáltó.
Egy embernek volt egy háromlábú széke! Erre dűlt, arra dűlt, szamár, aki (nem) lecsücsült!
Egy embernek volt egy háromlábú széke! Kényelmesen rája ül, szamár aki (nem) örül.
Egy embernek volt egy háromlábú széke! Lábon áll, lábon áll, szamár, aki eggyen (kettőn) áll!
Természetesen a kikiáltó becsaphatja a játékosokat: guggol, mikor nem kellene, mosolyog, fél lábon áll stb. A következő kikiáltó az a játékos lesz, aki utoljára esik ki, vagyis aki a legtovább bírta.
Játék információk

Célkitűzés: Becsapós játék, gyorsan, fürgén kell játszani!

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Játék: Szamár, aki hallgatta nyomtatása Szamár, aki hallgatta egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: Mindig ügyeljünk arra, hogy a játékosoknak megfelelő szintű és az érdeklődésű körükbe tartozó kérdéseket válasszunk. A kérdéseknek rengeteg fajtája van:
- egyszerű felelet választás,
- eldöntendő kérdés,
- két vagy három válasz közül kell kiválasztani a jót,
- a rossz választ kell kiválasztani,
- a felsorolt fogalmak közül melyik nem illik a sorba
... stb. Majd a kérdésekre adott helyes válaszok alapján alakul ki a végleges sorrend - az nyer, aki a legtöbb helyes választ adta.
Játék információk

Célkitűzés: Egy egyszerű kérdéssor is el tud gondolkodtatni, új dolgokat tud tanítani.

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Létszám: min. 4
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): A játékvezetőnek előzőleg komolyan fel kell készülnie a kérdések összeállításával.
Játék: Szellemi totó nyomtatása Szellemi totó egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: A kezdő játékos gondol egy szóra, de csak az első betűjét mondja ki hangosan. A második ezzel a betűvel kezdődő szót keres gondolatban, de már két betűt mond el hangosan. A harmadik az első kettőhöz hozzáteszi a harmadik betűt, hangosan kimondva. Most már kezd nehézzé válni a folytatás, de még a negyedik játékosnak is van tere és remélhetőleg ötlete is a továbbvitelre. Egybe írt összetett szavakat is lehet alkotni.
Ha már nem sikerül tovább bővíteni a szót, akkor lehet újat kezdeni. Példaként álljon itt egy szó kialakulása. Három-négy másodpercnél ne hagyjunk több gondolkodási időt. Kiesik az, aki nem tudja folytatni.
a, második játékos al..., harmadik játékos alm..., negyedik játékos almá..., ötödik játékos almár..., hatodik játékos almári...., hetedik játékos almáriu..., nyolcadik játékos almárium.
Azonban alakulhatott volna így is: a-, ab-, abr-, abrak vagy az abr- után lehetett volna belőle abrosz is.
Először lehet, hogy lassan indul, de aztán felgyorsul és egyre meglepőbb folytatásokat találnak ki a résztvevők. Ha valahogy gyanú támad arra vonatkozóan, hogy egy játékos "blöfföl", vissza lehet kérdezni, hogy mire gondolt. Ha beigazolódik, hogy valóban blöffölt és nem tudja folytatni, akkor zálogot ad. Ha meg tudja a folytatást, akkor a visszakérdező játékosnak kell zálogot adnia.
Mindenképpen beszéljük meg, hogy milyen érzés volt átváltani a gondolatomat arra a folytatásra, amit az előző játékos által hozzátett betű miatt kellett vállalnom. A sikeres váltásokat emeljük ki, ne tartsuk vissza a rugalmas gondolkodás elismerését célzó pozitív megjegyzésünket.
Játék információk

Célkitűzés: Egymásra figyelve rugalmasan és ötletesen alakítani a szavakat.

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem kell hozzá.
Játék: Szópóker nyomtatása Szópóker egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

igazi régi jó játék... csak némi C2H5OH hatása alatt sokkal viccesebb:D
2009-11-15 14:34:59
ez egy nagyon fasza cucc csak nem bírunk lejönni a témáról:o
2009-04-30 00:00:56
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: Ebben az egyszerű, szórakoztató játékban, a játékosoknak úgy kell válaszolgatniuk a játékvezető vagy egy játékostársuk kérdéseire, hogy közben nem mondanak ki egy közösen választott tiltott szót. A csoport a játék megkezdése előtt megegyezik abban, hogy egy - lehetőség szerint minél hétköznapibb, egyszerűbb - szót tabunak nyilvánítanak. Ez lehet akár az "és" vagy az "az" is, de bármi más is. Ezután a játékvezető vagy az egyik játékostárs bármiről kérdezheti a játékosokat, akiknek válaszukban el kell kerülniük a tiltott szót. A kérdező persze éppen ellenkezőleg, megpróbálja úgy feltenni a kérdéseit, illetve úgy elterelni a figyelmet, hogy a válaszban rábírja a többieket a tabu kimondására. Aki kimondja a tiltott szót, vagy túl sokáig gondolkozik, miközben megpróbálja úgy átformálni megkezdett mondatát, hogy kikerülhesse a tabu szót, az kiesik. Az nyer, aki utolsónak marad benn a játékban.


Más változatban: Előfordulhat, hogy a feladat túl könnyűnek tűnik egy csoport számára, és így a játék nem túlságosan izgalmas. Ekkor meg lehet azzal próbálkozni, hogy nem tabu szót, hanem tabu betűt választunk. A betű kiválasztása történhet például úgy, hogy csukott szemmel, egy tollal az újságra bökünk. A játéknak így kétféle változata lehetséges. Az egyikben az a szabály, hogy olyan szavakat nem szabad a játékosoknak kimondaniuk, amelyek tartalmazzák a tabunak nyilvánított betűt. Ez általában igen nehéz feladatnak bizonyul, és lerövidíti a játékot, mert a játékosok rendszerint sokkal gyorsabban esnek ki. A másik esetben az a szabály, hogy nem szabad kimondani a tabu betűvel kezdődő szavakat.

Játék információk

Célkitűzés: Az a feladat, hogy úgy fejezzük ki magunkat, hogy közben nem mondunk ki egy bizonyos szót vagy betűt, jótékony hatással van az összpontosításra és a verbális készségekre.

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Papír, írószer
Játék: Tabu nyomtatása Tabu egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Kiváló játék, és nagyon jó az oldal is !
2009-07-27 21:46:04
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: A társaság körbe ül, a kör közepére, a földre letesznek két párnát amin majd a két "teáskanna" fog ülni. Ketten kimennek és megállapodnak egy olyan szóban, amelynek kettős értelme van, például a "kosár" (vásárlási kosár vagy a "kosarat kapott" kifejezésben használt kosár), és megállapodnak, hogy ki melyikről fog beszélni. Bejönnek és elkezdenek beszélgetni, úgy hogy nem ejthetik ki a kosár szót, hanem helyette "teáskannát" mondanak. Például:
- Az én teáskannámnak nem szokott örülni az aki kapja.
- Az én teáskannám nagyon hasznos.
- Az én teáskannám sok sértődés okozója lehet.
- Az én teáskannámat sokan annyira szeretik, hogy még utazáskor is magukkal viszik.

Stb. Folytatódik a játék. Ha társaságból valaki rájön, nem mondja ki hangosan, hanem ő is bekapcsolódik a beszélgetésbe: "A teáskannádat műhelyekben szokás fonni?" Ebből a beszélgetők látják, hogy eltalálta miről van szó. A kitaláló beül az egyik játékos helyére. A játék addig folytatódik amíg mindenki ki nem találta miről is van szó.


Más változatban: Az egyik játékos egy szóra gondol. Mond két-három olyan mondatot, amiben szerepel ez a szó. A szót azonban nem mondja ki, helyette a "teáskanna" szót használja. A mondatokból a többi játékos megpróbálja kikövetkeztetni, mi lehet az a szó. Ezután minden játékosnak lehetősége van egy kérdést feltenni az első játékosnak. Ez történhet ülésrend szerinti sorrendben vagy összevissza aszerint, kinek van valami tippje, de mindenki csak egyet kérdezhet. A válaszadónak mindegyik kérdésre úgy kell felelnie, hogy az adott szó benne legyen a válaszban, de persze ezúttal is "teáskannát" mond helyette. Például így:
- Tegnap új teáskannát vettem - mondja az első játékos, aki a "cipő"-re gondol.
A második játékos arra következtet, hogy az illető a "krumpli"-ra gondolt, és azt kérdezi:
- Megsütöd, mielőtt megeszed?
Erre a válasz:
- Nem, a teáskannát nem lehet megenni.
Ekkor a harmadik stb. játékos is felteszi kérdését, egészen addig, amíg valaki ki nem találja, mire gondolt az első játékos. Aki kitalálja, kap egy pontot. Ha már mindenki kérdezett, de a játékosok mégsem tudják, mi az a szó, akkor "szabad a gazda", és a pontot a feladvány kitalálója kapja.
Hasznos lehet, ha az első körben a játékvezető vállalkozik a kigondoló játékos szerepére, hogy bemutassa a játékban rejlő lehetőségeket. Ha már mindenki gondolt, a játékosok összeszámolják pontjaikat, és az nyert, akinek a legtöbb pontja van. A pontozás természetesen nem szükségszerű velejárója a játéknak.

Még másik változat: A játékot úgy is játszhatjuk, hogy a kérdezők is használhatják kérdéseikben a "teáskanna" szót annak ellenére, hogy nem tudják, mit jelent, például így: "Hol vetted az új teáskannádat?" Mulatságosabbá tehetjük a játékot azzal, ha olyan szóra gondolunk, aminek több jelentése van: például "nap" vagy "fogó".

Játék információk

Célkitűzés: A kitalálós játékok egy változata. A másik által kigondolt szónak a szabályok szerinti kitalálása kiváló agytornára ad lehetőséget.

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem kell hozzá
Játék: Teáskanna nyomtatása Teáskanna egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: Körben ülnek, középen 3-4 édesség, vagy egyéb van kirakva. A játékvezető mindenkinek súg egy állatnevet, lehet, hogy többen is ugyanazt kapják. Majd szólítja az állatokat, akik rárontanak a középen kirakott finomságra. Ha olyan nevet mond, amilyent nem osztott, senki sem mozdulhat! Lehet, hogy mindenki ugyanazt a nevet kapja , és egyszerre rontanak rá a dolgokra.
Játék információk

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): édesség
Játék: Teve játék nyomtatása Teve játék egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]


Játékszabály: Egy, vagy több játékos kint várakozik. A bentlévők megegyeznek a szabályokban. Amikor bejön, elmondják, hogy őróla beszéltek és ki kell találnia, mit. Pl. egy eseményt, ami vele az utóbbi napokban történt. Kérdéseire azonban csak igen-nem lehet a válasz. Megegyezés szerint, ha a kérdés mássalhangzóra végződik, akkor NEM, ha magánhangzóra, akkor IGEN. Nem könnyű kitalálni!
Játék információk

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): nem szükséges
Játék: Titkos élmény nyomtatása Titkos élmény egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal A h-Elm || Fek-Ki || Lá-Ös || Pis-Tit || Tö- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2019. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.